Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
ИПАК ПОЗИТИВАН ИСХОД
ХТЕО ДА СЕ СПАЛИ У ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ

ИПАК ПОЗИТИВАН ИСХОД

Рудић се повредио 2014. године на послу у ЈКП “Стари град”. После неколико операција лева рука му је ампутирана изнад лакта. Како наводи, вештаци из Београда установили су да је без руке остао због пропуста током лечења у Шапцу. Због тога је тужио Општу болницу Шабац. Истиче да судија Јовановић није желела да прихвати вештачење из Београда
Властимир Рудић из Јеленче у уторак ујутру се појавио пред Основним судом у Шапцу са намером да штрајкује глађу док се не испуни његов захтев за изузећем судије Слађане Јовановић у поступку који води пред овим Судом. Истакао је да неће одустати од свог захтева и да ће се спалити у пешачкој зони ако се судија не промени. Ипак, у наредних сат времена случај је добио епилог.
Рудић се повредио 2014. године на послу у ЈКП “Стари град”. После неколико операција лева рука му је ампутирана изнад лакта. Како наводи, вештаци из Београда установили су да је без руке остао због пропуста током лечења у Шапцу. Због тога је тужио Општу болницу Шабац. Истиче да судија Јовановић није желела да прихвати вештачење из Београда, него је прво наложила да вештачење врши шабачка болница, против саме себе, а потом лозничка. Такође, каже да му није дала ни реч да изнесе своју страну приче.
Рудић је прво тужио ЈКП “Стари град” где је задобио повреду на раду. Судија који је водио тај поступак прихватио је вештачење из Београда.
-Имам налаз вештака из Београда који су утврдили да је направљен пропуст током мог лечења и да ми је због тога лева рука одсечена изнад лакта. Судија који је судио у спору са “Комуналним” прихватио је то вештачење, као и Виши суд у Новом Саду, али судија Јовановић неће. Прво је наложила да вештачи Шабачка болница. Успео сам да се изборим против тога, а онда је одредила да вештачи лозничка болница. Тамо ми је речено да они имају неписано правило да они не терете шабачку болницу, као ни шабачка болница њих. Тамо ми је ипак узето 20.000 динара за вештачење, испричао је Рудић.
Тражио је изузеће судије од председника суда, али је у понедељак његов захтев одбијен. Због тога се одлучио на радикалне потезе.
Када је председник Основног суда Милорад Малетић сазнао да Рудић штрајкује испред зграде позвао га је на разговор. Након неколико минута Рудићу је позлило и морала је да интервенише хитна помоћ. Човек је прво одбијао да му буде пружена помоћ, али је након молби медицинског особља и обезбеђења из Суда ипак пристао да га санитет одвезе у амбуланту. Након указане помоћи пуштен је кући.
Председник суда, Малетић, обратио се и окупљеним новинарима и изнео одлуку да судију у овом предмету ипак промени. Истакао је да то не ради јер је судија Јовановић негде погрешила, него да би се смирила ситуација и да Рудић не би имао даље сумње у рад суда.
-Проблем је настао пре 15-ак дана. Властимир Рудић је био незадовољан односом судије на расправи према њему. Тражио је изузеће судије, међутим нисам прихватио јер законски разлози, које је он навео, нису постојали. Када је добио одлуку урадио је ово што је урадио. Данас сам од његовог заступника добио нов захтев за изузеће судије. Судија Јовановић се сагласила, искључиво зато да би се смирила ситуација. Она је радила по Закону, али да би се отклонила свака сумња у суд неки други судија ће добити овај случај, образложио је Малетић.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa