Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ ПРОЈЕКТА ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ У ТАБАНОВИЋУ

НЕКА БУДЕ ВОЉА НАРОДА

Црквени одбор Табановића усвојио је предлог пројекта за идејно решење цркве, чија ће градња, како је планирано, почети у марту
На референдуму, прошле године у децембру, мештани Табановића определили су да се за 2,3 милиона динара, прикупљених од пореза на имовину у њиховом селу, изгради црква.
На иницијативу владике Лаврентија, Епархија шабачка је мештанима Табановића поклонила пројекат за градњу верског објекта, који је идејно решење архитекте Љубице Бошњак. На црквеном одбору у Дому културе Табановић, протеклог четвртка, пројекат су представили Милан Васић, директор ЈП “Инфраструктура” Шабац и Катарина Дубљанин, главни градски урбаниста. Скупу су присуствовали и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника и представници Савета Месне заједнице “Табановић”.
-Права народна воља добија свој облик. Оно што је прошле године била идеја, сада се остварује. У неким месним заједницама почело је прибављање дозвола, негде се пишу пројекти, а има и радова као што је уређење путева. Табановчани су на гласању имали оригиналан предлог, да се у селу гради црква и за тај предлог су издвојили 2,3 милиона динара од пореза на имовину који је враћен у њихову месну заједницу. Град је на располагању да пружи сваку врсту помоћи и буде партнер у пројектима. Сматрамо да људи који живе у неком месту најбоље знају шта би требало да се гради и уређује. Све што је изгласано на референдумима, биће и урађено, истакао је Зеленовић и додао да је непосредно изјашњавање, које је први пут на овај начин организовано у Шапцу, имало одјек и у другим градовима и општинама у Србији, који су изразили жељу да примене овакав модел одлучивања.
Очекује се да, у току марта, започну са радовима на зидању цркве, површине осамдесетак квадрата, која ће бити посвећена Светој Тројици.
- Као свештеник са искуством, знам да је сваки почетак тежак, али када има добре воље, све се заврши. Надам се да ће бити људи који ће се одазвати са прилозима, нагласио је протонамесник Илија Исаиловић. и додао да је изградња цркве у центру дугогодишња жеља мештана Табановића.
Табановић је месна заједница која је на референдумима у децембру одлучивала о највише новца, 2,7 милиона динара. Као приоритетну и највећу инвестицију, изгласали су градњу цркве, а од остатка средстава планирају шљунчење путева и помоћ фудбалском клубу.

М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa