Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
МИСЛИ ВЕЋ НА НОВОМ РЕФЕРЕНДУМУ
ПОПРАВКА ПУТЕВА У ВАРНИ

МИСЛИ ВЕЋ НА НОВОМ РЕФЕРЕНДУМУ

Санација путева истакла се као значајнија тема у селима која су се 3. децембра изјаснила о повраћају средстава од прикупљеног пореза на имовину. Реконструкција путева у Варни почела је у понедељак насипањем пута који ово село спаја са Орловцем.
Милан Марковић, члан Савета Месна заједнице Варна изразио је наду да ће сви грађани Шапца схватити смисао овог пројекта јединственог у Србији.
-Сеоске месне заједнице од када су остале без самодоприноса остале су и без новца. Без новца месна заједница не може да доноси никаве долуке. Нешто се радило са учешћем грађана и то је некако и функционисало. Поента ове приче је да људи схвате шта им је важно и да њихов новац буде потрошен на то. Порез се свакако мора платити. Ако се те паре нама врате, не видим како то може да не буде добро, каже Милан Марковић.
Поред одржавања неасфалтираних путева, мештани Варне су се изјаснили и за друга инфраструктурна уређења. Марковић наводи да ће бити урађено још уличне расвете, али и да треба решити проблем лоше нисконапонске мреже због које је једном делу села струја изузетно лоша.
-Потрудићемо се да услови живота људи у селу буд што сличнији онима у граду. Овај пројекат је тек у повоју. Из разговора са људима сам схватио да је било и других идеја за које би гласали. Година брзо прође и доћи ће ускоро време да се предлаже и гласа за нешто друго, истиче Марковић.
Радове је обишао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са својим сарадницима. Том приликом је изјавио да су грађани гласали, а они ће сада да раде.
-Добро је да су људи у Варни одлучили да улажу у путеве и њихово редовно одржавање. Има много интересовања и да се уради додатна електроенергетска мрежа и да се уреди центар села. За мештане Варне то су у овом тренутку најважније теме. Једва чекам да отворимо сезону нових референума на којима ће 100.000 Шапчана добити птилику да одлучује о више од 2 милиона евра, рекао је градоначелник и још једном истакао да ће све што је изгласано у децембру бити и урађено до почетка јуна.
Помоћник градоначелника Јелена Петровић Топаловић најавила је нови круг непосредног изјашњавања. Припреме за њега су већ почеле.
-Са једне стране улазимо у реализацију пројеката који су изгласани прошле године у 24 месне заједнице у којима је спроведено гласање. Са друге стране, у току су припреме за поступак непосредног изјашњавања у току ове године. Током ове седмице урадићемо решења у Градској управи где ће све месне заједнице бити упознате са износом којим располажу за овогодишњи референдум, рекла је Јелена Петровић Топаловић.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa