Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
КРОЗ ИГРУ ДО НОВИХ ЗНАЊА
У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У КОЦЕЉЕВИ ОДРЖАНА ДРУГА МАЛА ЗИМСКА ШКОЛА

КРОЗ ИГРУ ДО НОВИХ ЗНАЊА

Захваљујући “Малој зимској школи” коцељевачки основци су током протеклог распуста имали прилику да слободно време проведу на квалитетан начин, дружећи се и учећи у оквиру занимљивих радионица. Током петодневног програма у ОШ “Мића Станојловић”, упркос зимском распусту, било је веома живо.
Свакодневно је на различитим активностима које су реализовали наставници и учитељи присуствовало и до 50 ђака од првог до осмог разреда. Многи од њих су схватили да математика може да буде забавна и да међу различитим језицима постоји веза. И док су једни открили таленат за цртање и сликање други су, пак, увидели да су обдарени за музику.
Током ових радионица ученицима је било омогућено да на другачији начин прошире своја знања из уметности, математике и других природних наука, из познавања језика...
–Покушали смо да организујемо дружење и забаву, те да кроз игру подстакнемо склоности и интересовања деце да што квалитетније проведу слободно време, да кроз интерактивни приступ дођу до нових сазнања. Ученици су на радионицама имали прилику да питају све што их занима, да дискутују, размењују мишљења, дају предлоге. Рад је организован за све ученике од првог до осмог разреда, а у зависности од њиховог интересовања одржавање појединих радионица ће се наставити и током другог полугодишта - изјавила је школски педагог Весна Јевтић Ранковић која је свакодневно координирала рад “Мале зимске школе”.
Највеће интересовање ученика било је за радионицу “У здравом телу здрав дух”.
Након исцрпног излагања великог броја наставника ученици су се такмичили у оквиру квиза знања посвећеном занимљивостима из опште географије.
–Петнаест ученика је на својим компјутерима у кабинету информатике одговарало на 20 питања, а међу ученицима виших разреда највеће знање су показали Немања Поповић, Анђела Терзић и Милица Марић - каже наставница географије Невена Николић којој је у реализацији квиза помогао наставник информатике Владимир Белензада.
Међу ђацима који су присуствовали “Малој зимској школи” био је и Алекса Бошковић. Овом ученику петог разреда није било тешко да током распуста готово свакодневно одлази у школу, да се дружи са вршњацима и научи нешто ново.
–Волим и математику и језике, али највише ми се допала ова радионица јер сам учествовао у квизу и такмичио се са својим школским другарима - каже Алекса.
Одржавање радионица и ове године подржао је коцељевачки Црвени крст кроз излагања о првој помоћи, извиђачима и промоцији хуманих вредности, која су реализовали волонтери ове организације.

В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa