Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
фото: novosti.rs

фото: novosti.rs

НЕНАД БОРОВЧАНИН ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА”

РАЧУНАМО НА ШАБАЦ

Супер лига Србије у боксу стартује у септембру. Наступаће шест екипа, обезбеђени и директни телевизијски преноси. Циљ афирмација и напредак домаћих боксера. Савез коначно стао на ноге
Ускоро љубитеље бокса очекује ново, клупско, такмичење. После неколико година паузе, поново би требало да оживи Лига клубова по ранијим стандардима, а превасходни циљ је да боксују домаћи боксери и да се афирмишу регионални центри. Ово је само један од пројеката које је покренуо председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.
Супер лига Србије, екипно боксерско такмичење треба да стартује у септембру?
- У плану је да буде шест клубова, биће то развојна лига, намењена домаћим боксерима, а клубови ће имати право да за мечеве ангажују и борце из околних места на двојну регистрацију. Боксоваће се по двокружном систему. Предвиђени су мечеви у осам категорија.
Да ли је већ познато који тимови ће се такмичити?
- Свим клубовима је стигао допис у којима их упознајемо са лигом и позивамо да искажу заинтересованост. Пријава траје до 1. априла, а онда ћемо разговарати са свима и видети ко може да изнесе такмичење. Можда буде и више од шест екипа пријављено, али ми ћемо свести на шест. То видимо као оптималан број с обзиром на такмичарски календар
Шта је важно да клубови обезбеде како би имали могућност наступа?
- Савез ће помоћи колико може. Трагамо за генералним спонзором лиге како би клубове ослободили неких трошкова, надам се да ће и локалне самоуправе подржати своје екипе. Спреман сам да заједно са представницима локалних клубова дођем на састанак са градским руководством сваког града и представим бенефите за све. Врло сам задовољан досадашњим интересовањем, као и чињеницом да су ми се сами јавили градоначелници Новог Пазара, Београда, Ваљева... мислим да и управе клубова треба да приступе тражењу додатних прихода како се не би ослонили искључиво на буџетска средства.
Рачунате на шабачки бокс, односно очекујете да се Мачва укључи у лигу?
- Апсолутно. Шабац има дугу традицију, познату школу бокса, наш спорт је популаран код вас и у заједничком је интересу да у Супер лиги Шабац има свог представника. У разговору са руководством Мачве сам видео да су заинтересовани и надам се да ће се и остали елементи поклопити. Као што сам напоменуо, посетићу сваки клуб, бити на располагању и за разговоре са челницима локалних самоуправа јер сам уверен да је у интересу свих да имају репрезента.
Супер лига би требало да врати бокс и на мале екране?
-Са Спорт клуб каналом је договорен пренос по једног дерби меча у сваком колу, што је додатни вид промоције клуба и града.
Пре лиге у плану је још једно занимљиво такмичење?
- Куп региона Србије од априла до јуна. Боре се представници Војводине, Југоисточне Србије, Шумадије и Београда. Пре тога имамо и појединачно Првенство у Јагодини за десетак дана где очекујемо велики број бораца. Успоставили смо и сарадњу са Боксерским савезом Русије што је важно за репрезентацију. После дуго времена смо изашли из блокаде рачуна и очекујем континуиран напредак.
Најавили сте више окупљања и припрема репрезентације?
- Рад са најбољима мора бити константан. Репрезентативци ће се често окупљати, већ сада су дуже времена у тренажном процесу под руководством репрезентативних тренера него током целих година раније, а трудићемо се да кроз тест мечеве репрезентативаца и изазивача утврдимо ко је у бољој форми. На тај начин пружамо објективну могућност онима који мисле да су неправедно изостављени да покажу имају ли репрезентативни квалитет. Нема објективнијег критеријума.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa