Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
Град је ту да испрати и помогне
ДРЕНОВАЦ ОДЛУЧИО ДА ДЕО НОВЦА ОД ПОРЕЗА УЛОЖИ У ШКОЛУ

Град је ту да испрати и помогне

Свака месна заједница има идеје како ће потрошити новац од пореза на имовину. Месна заједница у Дреновцу донела је одлуку да део новца од пореза на имовину уложи у своју школу која броји 140 ученика. Новац за опремање клупа, намештаја и куповину свега потребног како би деца имала боље услове за школовање пребачен је на рачун Месне заједнице.
Дреновац су, овим поводом, протекле седмице посетили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и помоћник градоначелника за укључивање грађана Јелена Топаловић Петровић.
-Драго ми је што је Месна заједница Дреновац одлучила да уложи у будућност, децу и њихове боље услове школовања. Ми смо као Град ту да то испратимо и да им помогнемо. Свако треба да одлучује о томе шта је најважније за заједницу у којој живи. Позивамо наше суграђане да се укључе у процес непосредног изјашњавања, да дају своје идеје, и да предложе своје пројекте како би о њима на следећем референдуму који ће бити одржан у граду Шапцу, донели најбоље одлуке. Желимо да чујемо шта је стварно права народна воља и шта је то што је најважније за једну месну заједницу – истакао је Небојша Зеленовић.
Према речима Горана Синобада, помоћника директора у основној школи “Ната Јеличић”, зграда школе је прилично стара, те је све што треба да се среди важно, међутим увек постоји приоритет.
-Тренутно су у току радови на кровном покривачу. У приземљу имамо сређене и донекле опремљене учионице, али на спрату треба уредити подове и зидове. Надамо се да ћемо од средстава које добијамо успети да завршимо бар основни део како би нам школа изгледала лепше – навео је Горан Синобад.
Председник савета Месне заједнице “Дреновац”, Никола Бурмазевић изјавио је овом приликом да ће новац осим на школу, бити уложен и у реконструкцију фудбалског клуба Партизан у Дреновцу, одржвање сеоског гробља, одржавање цркве и изградњу атарских путева.

К.Ј.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa