Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
Сви Шапчани ће одлучивати о приоритетима за трошење новца од пореза Чланови Градског већа града Шапца упознали су се са дневним редом 20. седнице Скупштине града Шапца.
Усвојен дневни ред за 20. седницу Скупштине града

Сви Шапчани ће одлучивати о приоритетима за трошење новца од пореза Чланови Градског већа града Шапца упознали су се са дневним редом 20. седнице Скупштине града Шапца.

Већници су разматрали и усвојили Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о правима приградских и сеоских месних заједница на пренос средстава од пореза на имовину физичких лица и начину коришћења ових и других средстава.
Према речима Јелене Топаловић Петровић, помоћнице градоначелника Шапца за укључивање грађана, ова измена, уколико буде усвојена на наредној седници Скупштине града, подразумева да се примена досадашње одлуке о непосредном изјашњавању прошири и на градске месне заједнице.
-Ово практично значи да ће поступак непосредног изјашњавања грађана бити спроведен у свим градским, приградским и сеоским месним заједницама, што значи у 61 шабачкој месној заједници. Уколико ова измена Одлуке буде усвојена на следећој седници Скупштине града Шапца, сви Шапчани ће моћи да одлучују како ће се трошити новац од пореза који се враћа у њихове месне заједнице. Пунолетни суграђани ће моћи да се упишу у списак учесника, предложе пројекте за које сматрају да на њих треба да се потроши новац и да гласају, подвукла је Јелена Топаловић Петровић.
Разматрани су и усвојени Предлог одлуке о покретању поступка реализације пројекта постављања система за ефикаснију производњу топлотоне енергије кроз уговорно јавно-приватно партнерство без елемената концесије. Предлог одлуке о реализацији буџета јединица локалне смоуправе у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2018. годину, Предлог одлуке о усвајању локалног антикорупцијског плана и Предлог одлуке о изменама и допунама Локалног акционог плана запошљавања.
На 20. седници Скупштине града Шапца разматраће се и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему јавног сектора града Шапца.
На следећој седници Скупштине града, одборници ће разматрати Предлог одлуке о постављању балон хала спортске намене.
Разматрани су и усвојени предлози програма пословања јавних предузећа: ЈКП „Паркинг-Шабац“, ЈКП „Топлана-Шабац“, ЈКП „Водовод-Шабац“, ЈП „Инфраструктура-Шабац“ и ЈКП „Стари град“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa