Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ РОТАРИ ДАНА У СРБИЈИ

Несебично служење заједници

Фебруар је месец када се обележава национални Ротари дан у Србији. Овогодишња свечаност биће уприличена у Народном позоришту у Београду, где ће се у оквиру прославе организовати и донаторско вече. Новац прикупљен на свечаности, упућује се филхармонији “Борислав Пашћан”.
Ротаријанство почива на својим начелима већ 113 година, а према речима председнице Ротари клуба Шабац, Љиљане Јовановић начела су остала темељ за корисно служење заједници и подразумевају подстицање и неговање идеала служења као основе у личном, пословном и друштвеном животу сваког Ротаријанца.
-Пре сваког деловања, ми Ротаријанци, у обавези смо да поставимо себи тест од четири питања. Да ли је истинито? Да ли је поштено према свима? Да ли ће из тога проистећи добра воља и пријатељство? Да ли је корисно за све? Уколико је одговор на ова питања позитиван, онда можемо бити сигурни да чинимо добро и да несебично служимо својој заједници, што и јесте наш крајњи циљ – истакла је Љиљана Јовановић.
Ротари организација је највећи појединачни финансијер Светске здравствене организације за програме бриге о деци. Осигурао је вишедеценијску подршку пројекту искорењивања дечје парализе на свим континентима. Средства за ову акцију, у укупном износу од више милијарди долара, обезбеђују се из скромне чланарине преко милион чланова широм света.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa