Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
Трибина Нове странке на Летњиковцу

ШАБАЦ ЈЕ БЕОГРАДУ ГЛАВА

Градски одбор Нове странке у Шапцу организовало је трибину у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу. Председник Градског одбора Нове Александар Симић истакао је да је та трибина организована као подршка београдским изборима и то под називом – Шабац је Београду глава.
- Наша је обавеза да се анимирају грађани Шапца како би позвали своју родбину, пријатеље, познанике у Београду да се престоница ослободи лоше власти, а тиме започне ослобађање Србије. Шабац је слободарски град, светле историје од Мишарске битке, која је преокренула ток Првог устанка до Церске битке, као прве победе савезника, и то је једини град са три одликовања за херојство и страдање. То нас обавезује да и у политици будемо слободни грађани – истакао је Симић.
Председник Градског одбора Нове у Београду Арис Мовсесијан, указао је да су ово први избори после дужег времена где Вучић и СНС могу да буду поражени.
- Постоји доза панике, и на све начине желе да утерају страх бирачима, претњама и уценама. Према последњим сондажама око 45 одсто грађана би изашло на изборе, а то је мало. Десет или 15 одсто више значило би победу опозиције, јер на изборима 2014. године више гласова добиле су странке испод цензуса него цела опозиција. Зато је важно људе ослободити страха, јер и немају шта да изгубе. Београд је пропао град, проблеми се стављају под тепих, под новогодишњим сјајем крије се право лице опустошеног града – истакао је Мовсесијан.
Нова инсистира на култури. Према његовим речима, незамисливо је да се за њу издваја мање него у Албанији, а некадашњим културним центром овог дела Европе царује кич и естрада. Беспримерном централизацијом Београд је остао без своје четири болнице, а нама је циљ да свака општина има свој дом здравља где ће грађани да се лече. Велике реке Дунав и Сава постале су буквално одводи за фекалије, не постоје постројења за пречишћавање, а морамо да их имамо због нас пре свега. Обреновац са 80.000 грађана нема породилиште, а некад га је имао, и то је чудо ове власти – додао је председник ГО Нове.
Он је додао да је њихова листа “Да ослободимо Београд” обезбедила контролу на свих 1.200 изборних места, поред осталих Зоран Живковић биће на Карабурми.
- Оно што гарантујем то је да крађе избора неће бити. Наш циљ је да ослободимо Београд од ланаца и стега људи који га не воле, и то је била практична освета лоших ђака - рекао је Мовсесијан.
Александар Станковић, заменик председника НС, подсетио је да у Србији и Београду влада депресија, али има и примера, као што је Шабац, да се наводни напредњаци могу победити. - Та странка влада страхом, и продаје нашу будућност, а ужурбано се троше десетине милиона евра за лицкање и уређење фасада, али без икакве мере и плана. Само на новогодишњи кичерај троши се 85.000 динара дневно за струју, и то траје месецима. Од некадашњих 200.000 евра ова необјашњива расвета достигла је десет пута већи трошак, а за то би могли да се изграде вртићи за сву децу – напоменуо је Станковић.
Саговорници су се сложили да у Србији влада апсолутни медијски мрак, што је незамисливо да нема слободе мишљења и говора после 18 година од демократских промена.

Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa