Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
СРУШЕН СПОМЕНИК УБИЈЕНОМ МЛАДИЋУ
ЈОШ ЈЕДАН ВАНДАЛИЗАМ НА ГРОБЉУ

СРУШЕН СПОМЕНИК УБИЈЕНОМ МЛАДИЋУ

Мртви у Шапцу поново немају мира. Пре неколико дана на Доњошорском гробљу срушен је споменик Зорана Симића, који је убијен 2000. године, када је имао само 17 година.
Симићева мајка затекла је језив призор када је ујутру дошла да обиђе гроб свог сина. Поред тога што је споменик оборен и слика на њему је потпуно уништена због чега је породица уверена да се не ради о насумичном чину.
-Срамота је да су људи који су способни да ураде тако нешто на улици. Не дају ни мртвима да мирно почивају. Град и полиција треба да заведу ред. Ово није једини случај. Скрнављена су гробља и у Љубовији и Поцерском Причиновићу. Живимо ли на Косову? Несхватљиво је да Срби руше српска гробља. Моја сестра је платила то гробно место, а сада нико није одговоран, каже Милорад Рајшић ујак младића чији споменик је срушен.
ЈКП “Стари град” задужено је за одржавање гробља, међутим у оваквим случајевима немају надлежност.
-Пријављен нам је вандализам. Ограда је савијена и срушен је један споменик. Споменици су власништво породице и ми не чувамо споменике, наводи Снежана Ђокић, директор ЈКП “Стари град”.
Случај је пријављен и полицији која је извршила увиђај. Незванично сазнајемо да се интензивно ради на расветљавању овог дела.
Посебно узнемирава чињеница да је ово трећи случај скрнављења гробова на овом подручју за веома кратко време. Због вандализма на гробљу у Љубовији поднете су кривичне пријаве против четворице малолетника, који су оштетили више споменика и крстова на гробовима. Почетком месеца на гробљу у Поцерском Причиновићу уништено је више од стотину споменика, а починиоци још нису откривени.
Шта се дешава у главама људи којима ништа није свето и како уопште дођу на идеју да свој бес искале на мртвима? Какви то људи шетају међу нама и шта је следеће што ће урадити? Остаје нада да ће надлежни органи реаговати на време.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa