Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ОБУХВАТИЛА И ШАБАЦ

Хапшења због кријумчарења миграната

Припадници Министарства унутрашњих послова - Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, након вишемесечне истраге усмерене на откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи, ухапсили су организатора и осам припадника организоване криминалне групе, која је у периоду од октобра 2017. до почетка јануара 2018. године омогућила кријумчарење више од 90 миграната са подручја АП Косово и Метохија, преко централне Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније, до земаља Западне Европе.
Акција је спроведена на подручју Шапца, Лознице, Прибоја, Сјенице и Руме, а резултат је вишемесечне међународне сарадње са полицијама Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.
Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, ухапшени су организатор криминалне групе Ф. Г. (1965) и чланови М. Т. (1971), З. А. (1973), Д. Љ. (1981), Д. Ђ. (1995), Р. К. (1982), Т. К. (1990), Р. М. (1982) и Г. С. (1962), док се за једном особом трага.
Организована криминална група коју је предводио Ф. Г. мигрантима је, како се сумња, омогућавала недозвољен прелаз државне границе између Србије и Босне и Херцеговине преко реке Дрине, а за ову услугу им наплаћивала и до 3.000 евра по мигранту.
Полиција је, приликом претреса, код осумњичених пронашла 7.170 евра, два пиштоља и два аутомобила која су користили за кријумчарење миграната.
Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал, а кривична пријава биће поднета и против Е. Б. (1980), који се тренутно налази на издржавању казне затвора.
У оквиру ове акције, у Босни и Херцеговини почетком фебруара ухапшено је 16 особа.
Извор: Портал МУП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa