Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
СТОЛАРИЈА ЗА ХРАМ
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПОСЕТИЛИ ГОРЊУ ВРАЊСКУ

СТОЛАРИЈА ЗА ХРАМ

Протеклог уторка, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, и помоћник за укључивање грађана Јелена Топаловић Петровић, посетили су Горњу Врањску. Повод посете био је постављање столарије на Храм који ће мештани посветити Светом Илији.
Месна заједница “Горња Врањска” као и све остале месне заједнице које су учествовале на референдумима, прошле године, донела је одлуку о томе шта је за њих најважније.
-Као градоначелник Шапца, гарантујем да ће све оно што су грађани изгласали бити завршено. То се управо сада и види. У Горњој Врањској ће се осим цркве радити и уређење центра села. Током лета ући ћемо у нову серију референдума и позвати грађане да чујемо шта је права народна воља, шта сваког грађанина у месној заједници у којој он живи највише интересује и на шта жели да потроши свој новац - истакао је Зеленовић.
Према речима Раденка Глигорића, пољопривредног произвођача и Члана црквеног одбора из Горње Врањске, у изградњи цркве која траје 10 година учествује око 60 људи.
- Да сви учествујемо, било би више средстава и самим тим, радови би до сада били комплетно завршени, али, немају сви новца и нису сви заинтересовани. Захваљујући градоначелнику који је великим делом помогао успели смо да дођемо довде – истакао је Раденко Глигорић.
Уређење цркве и центра села предложила је Група грађана из Горње Врањске, која очекује наставак извођења радова до јуна месеца како је и обећано.
-Са уређењем центра села где располажемо са 1.140.000 динара треба да почнем после 25. фебруара. Радови ће трајати двадесет дана, а одмах након тога почећемо са новим. Имамо доста путева који би требало да се среде, као и проблем са трафоом за струју. Надам се да ћемо то решити ако не ове, онда следеће године - истакао је Драган Лукић, представник Групе грађана и Члан црквеног одбора.
Јелена Топаловић Петровић, истакла је овом приликом да је Градска управа донела прошле седмице решења којим је утврђен износ са којим ће месне заједнице ове године располагати у постуку непосредног изјашњавања.
-Петнаестог фебруара, ове године, поново је покренут поступак у складу са одлуком и правилницима којим ћемо непосредно изјашњавање ове године спровести у потуности у свим месним заједницама - изјавила је Јелена Топаловић Петровић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa