Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ИЗГЛАСАНОГ НА РЕФЕРЕНДУМУ

ЕЛЕКТРОНСКА ВАГА ЗА МЕШТАНЕ ОРАШЦА

Протекле седмице у Градској кући организовано је потписивање уговора за куповину електронске ваге од 10 тона, коју су као пројекат мештани Орашца изгласали на референдуму у децембру. Уговор су потписали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и представник новосадске фирме “Вагар” која ће изводити радове на постављању ваге.
-Мештани Орашца су на референдуму гласали за куповину ваге која ће им омогућити да измере робу и да је под најбољим условима продају. С обзиром на то да је Орашац познат као повртарски крај и место добрих произвођача, сигуан сам да ће вага допринети заради новца на најбољи могући начин. Мештани Орашца су на референдуму показали шта је права народна воља. Ми као град то сроводимо у дело и верујем да ћемо у врло кратком року од фирме која је на тендерима изабрана као најповољнија, добити најквалитетнију могућу услугу, а мештани Орашца прилику да се оствари оно што су желели. Да почну да зарађују свој новац на најбољи могући начин. Заиста су све идеје које смо имали прошле године на референдуму, а ове године спроводимо, по мом мишљењу изненађујуће добре – истакао је градоначелник Небојша Зеленовић и додао да ће ове године када буду референдуми за свих 60 месних заједница и када ће бити одлучивано о преко 2 милиона евра, сваки грађанин Шапца, имати прилику да да своје мишљење о важним темама за даљи развој града.
Група грађана из Орашца, предложила је идеју да се новац од пореза потроши на електронску вагу. Представник групе, Раде Стошић, којем је градоначелник овом приликом предао примерак потписаних уговора, изјавио је да реализација пројекта креће управо потписивањем уговора.
- Људи нису веровали да ће се идеја реализовати. Чекамо да се време пролепша како бисмо кренули са радовима. Имамо 40 хектара јабуке коју смо до сада мерили на Мишару, а ускоро ћемо то обављати у нашем месту. Инвестирање у вагу је свакако корисна ствар, јер ће нам дуго трајати. Мислим да смо наравили добар избор – навео је Раде Стошић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa