Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
Кривина у огледалу

Месна заједница мора пасти

Када нема правих избора, напредњаци морају изнова да се доказују у Месним заједницама. Мајстори драме желе да обрадују Прворођеног одличним резултатом на изборима у МЗ и не бирају средства и методе да дођу до неких астрономских процената.
До појаве новоформатираних радикала, избори за МЗ су били толико неинтересантни и незанимљиви, а о атрактивности да и не говоримо, да се дешавало да и сами кандидати не дођу на гласање. Од доласка Прворођеног на власт, све се изменило, и просто је немогуће да тамо нека МЗ припадне некима другима уместо њима. Да је Макијавели жив, вероватно би пропао у земљу од срамоте и баналне примене његове чуване реченице – Циљ оправдава средство. Када је ову своју мисао стављао на папир, вероватно није имао у виду МЗ, него неку мало вишу политику. Али ајде ти сада објасни напредњацима да и није тако страшно не освојити 100 одсто власти у некој МЗ.
Донекле могу да их разумем. Нису у милости Прворођеног, јер нису на власти у Шапцу и морају да му се додворе. Не могу, међутим, да имам разумевање за ту врсту понижења којом обасипају суграђане. Драги моји Шапчани, схватите да код напредњака нема бесплатне вечере. Даће вам посао у болници, у Пошти, у Електродистрибуцији, али мораћете да уплатите неки проценат од плате у страначку касу, или да сакупите неколико десетина капиларних гласова. О одласку на завршну конвенцију СНС у Београд, отварање рампе у Суботици, или фабрике у Црној Трави, да и не говоримо. Видесте ли ви колико Шапчана у Београду стоји на штандовима и у оним белим презервативима?
Поштовани Доњошорци, ви сте пред великом дилемом. За грађанске изборе за вашу МЗ пријавио се сав крем СНС. Први на листи је помоћник министра образовања Александар Пајић, за њим народни посланик и директор Телекома у Шапцу Бобан Бирмачевић, ту је и директор Шабачке опште болнице Слободан Поповић, затим и директор Дистрибуције у Шапцу Дејан Петровић. Да ли ви стварно верујете да ће помоћник министра да се бави пословима МЗ? Да ли ће Бирма да води рачуна о ситуацији на Доњем Шору пошто већ води рачуна у Скупштини Србије о свим грађанима нашег града и у Телекому и Пошти о својој ближој и даљој фамилији. Да ли ће доктор Поповић да се бави проблемима Доњшораца када у болници нема ултразвука или не дај Боже магнетне резонанце? Па, наравно да неће, а и да хоће, одакле им толико времена. Па нису они Прворођени да могу да постигну све. Само један човек у овој Србији може све и увек.
Наша је срећа и то што не могу да им помогну Аца Лукас и Зеља. Имају озбиљнији посао пред собом – изборе у Београду и Бору, оне праве. Драги Мајурци, немојте да се надате више, неће вам Аца Лукас певати на стадиону. Важнији им је Београд. Ако већ желите, питајте Сашу и Бирму да вам организују неки превоз за концерт највеће српске мајке Цеце вечерас у Лазаревцу. Они ће, сигурно бити тамо. Мали је Лазаревац за толику Цецу.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa