Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
ШАПЧАНИМА ПРЕДСТАВЉЕН

Тесла С-најбољи електрични аутомобил у свету

У пешачкој Зони испред Поште, организована је промоција аутомобила „Тесла С“ који се сматра најбољим електричним аутомобилом који се данас комерцијално производи. До сада су овакве промоције организоване у Новом Саду, Београду, Крагујевцу и Нишу.
Шабачкој промоцији овог возила присуствовали су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, представници Градске управе града Шапца, чланови тима из Загреба која промовише возило и представници шабачких средњих школа.
Професор Невен Дујић, Факултета стројарства и бродоградње, свеучилишта у Загребу, казао је да је Шабац једна од дестинација у Србији, на којој су промовисали нове технолигије.
-Како смо чули, Шабац има веома напредног градоначелника, који подржава нове технологије. Зато смо дошли смо у Шабац, град са којим сарађујемо и на европским пројектима. Тесла С је врхунски аутомобил, са 450 коња, а вози на електричну енергију. По километру је 30 пута јефтинији од бензинаца и дизела. Оваква возила су већ постала наша стварност, јер је прошле године у свету купљено 1,2 милиона оваквих возила, рекао је професор Дујић.
Слободан Јеротић, енергетски менаџер града Шапца, истакао је да је зелена енергија будућност. Он је говорио о погодностима које зелена енергија има за све, а да су пример аутомобили као Тесла С.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa