Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
Превентивни прегледи у Дому здравља “Др Драга ЉоЧић”

Велико интересовање грађана

Под покровитељством Министарства здравља, здравствене установе у Србији реализовале су шесту по реду акцију бесплатних превентивних прегледа. У оквиру ове акције шабачки Дом здравља “Др Драга Љочић”, у просторијама Треће здравствене станице у Шапцу организовао је бесплатне превентивне прегледе. Током трајања акције обављени су гинеколошки прегледи за рано откривање карцинома грлића материце, ултразвучни прегледи абдомена, провера крвног притиска и нивоа шећера у крви. Директорка Дома здравља др Јасмина Станковић истакла је значај оваквих акција за све грађане који превентивно брину о свом здрављу.
- Ово је пета бесплатна акција превентивних прегледа коју организује наш Дом здравља “Др Драга Љочић”, на иницијативу Министарства здравља. На досадашње четири акције прегледано је 652 пацијента, обављене су 1.224 услуге. Када кажем услуге мислим на све прегледе које смо до сада обавили, а то је мерење притиска и шећера у крви, ЕКГ преглед, гинеколошки преглед и ултразвук абдомена. Запазили смо да је највеће интересовање за ултразвучни преглед абдомена и до сада је прегледано 427 пацијената, што говори о великом интересовању наших суграђана. Они не морају да закажу, да долазе више пута и да чекају по неколико месеци. Ми смо на овај начин смањили листе чекања за овај преглед, који се иначе обавља сваке суботе у првој и у другој смени. Са овим акцијама смо то смањили тако да ћемо наставити и даље са прегледима, како би што већи број наших суграђана био обухваћен, јер ми радимо на превенцији здравља и на раном откривању болести - нагласила је Директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић.
Велики одзив Шапчана у оквиру организоване акције бесплатних прегледа у Дому здравља “Др Драга Љочић” доказ је да грађани схватају колики је значај превенције у очувању здравља.

М.Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa