Инфо

8. март 2018.8. мар 2018.
Неистина и злоупотреба
Конференција за медије Дома
здравља “Др Драга Љочић”

Неистина и злоупотреба

Менаџмент Дома здравља “Др Драга Љочић” одржао је конференцију за медије поводом тренутне ситуације у просторијама Прве здравствене станице Дома здравља, смештене у објекту Медицинске школе “Др Андра Јовановић” и јавног иступања Александра Пајића, градског одборника у Скупштини града Шапца. Помоћник директора за квалитет рада др Дејан Павловић обратио се новинарима овим поводом и истакао да сматра да је нанета штета угледу установе.
- Дом здравља “Др Драга Љочић” жели да истакне да сматра да је дошло до изношења неистинитих информација и да је нашем менаџменту и нашој установи нанета штета информацијама које је у јавност изнео Александар Пајић. Ми сматрамо да је он злоупотребио своју функцију да би добио овлашћење да уђе у простор Медицинске школе, а да је заправо отишао тамо да докаже тврдње које су се изнеле у јавност током градске Скупштине претходног дана у жару политичке борбе. Тако да је он извршио злоупотребу и здравствене и образовне установе, вршећи политичку пропаганду и ширећи даље неистине и лажи. Оно што ми желимо да истакнемо јесте да смо имали вишедеценијску партнерску сарадњу са медицинском школом и да смо изненађени оваквим неодговорним понашањем руководства школе и омогућавањем да неовлашћена лица улазе у простор наше амбуланте и износе медицинску документацију. Ми сматрамо да су се овде кристалисала три питања која треба поставити и на која јавност очекује одговор. А то су: У ком својству и по чијем овлашћењу је помоћник министра просвете боравио у простору Прве здравствене станице? По ком овлашћењу је износио на увид јавну документацију која се односи на податке о пацијентима? И да ли то значи да су Прва здравствена станица и Медицинска школа злоупотребљене у политичке сврхе? - рекао је др Дејан Павловић, помоћник директора за квалитет рада Дома здравља “Др Драга Љочић”.
Прва здравствена амбуланта неколико деценија налази се у склопу медицинске школе “Др Андра Јовановић”. Према речима менаџмента Дома здравља 2.10.2017. године због почетка извођења радова на школи процењено је да рад у амбуланти није безбедан за пацијенте и запослене. Након извештаја о безбедносној ситуацији привремено је обустављен рад ове установе и очекивано је да ће радови на реконструкцији бити завршени почетком јануара 2018. године. Доктор Дејан Павловић навео је да су током затварања предузете све потребне мере како би се заштитили подаци о пацијентима и инвентар који се тада налазио у оквиру амбуланте и да нису постојале назнаке да ће трајно бити затворена. Медицинска школа 2. фебруара обавестила је путем дописа Дом здравља “Др Драга Љочић” да је неопходно да се Прва здравствена амбуланта исели из њихових просторија.

М.Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa