Инфо

8. март 2018.8. мар 2018.
ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ
ЗА МАЛОГ МАТИЈУ

Хуманост на врховима прстију

Прошле среде у Културном центру одржан је хуманитарни концерт за малог Матију Радукић. Млада шабачка балерина, Тара Цветковић, ученица ОШ „Николај Велимировић“ и балетске школе „Лујо Давичо“ осетила је потребу да помогне дечаку. Урадила је то онако како најбоље зна, игром. Помогла су јој деца из Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и Предшколске установе „Наше дете“.
-Нажалост, у Србији је све више деце којој је потребна помоћ. Дуго сам размишљала како бих могла да помогнем Матији и одлучила сам да направим овај хуманитарни концерт. Позвала сам децу из Музичке школе, предшколце и девојчицу Анастасију која такође игра балет. Дивно је бити у могућности да се помогне неком и драго ми је што је дошло овако много људи, рекла је Тара.
Сала Културног центра била је препуна. Деца су још једном показала да одрасли могу много да науче од њих. Тари су у организацији помогли Културни центар, мајка Биљана, а професорка Музичке школе Соња Живковић за ову прилику је написала и компоновала „Хуману песму“. Сакупљено је нешто мање од 55.000 динара.
Матији је због карцинома одстрањен бубрег, а бори се и са туберкулозом. Месечно му је за терапије потребно око 260.000 динара. Рукометни тренер Ђорђе Рашић организовао је низ акција како би се дечаково лечење олакшало. Сви који желе да помогну, могу да уплате донацију на рачун у банци Интеса на број 160-5310200107699-16 на име Матијине мајке Данијеле.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa