Инфо

8. март 2018.8. мар 2018.
САНИ ОПТИК

ДАНИ ПРОГРЕСИВНИХ СТАКАЛА

Народски “синдром кратких руку” или старачка далековидост, а медицински – пресбиопија, стање које погађа велики број људи у петој деценији.
Важно је знати да пресбиопија није обољење, већ појава која се дешава свим људима на свету. Након 40. године живота, цилиарни мишићи унутар ока који обављају фокусирање/изоштравање слике, постају уморни и више не могу изоштравати слику на близину, већ морамо лагано удаљавати наше руке од очију како бисмо могли прочитати слова.
Очима тада помажемо тако што почињемо да носимо наочаре за пресбиопију. Неретко се дешава да особе у трећем добу носе неколико наочара – једне за близину, друге за средњу удаљеност, треће за даљину, па сунчане наочаре, бифокалне...
Уместо да носите оволико наочара у торби или канцеларији, најбоље решење за пресбиопију су прогресивна сочива, која нуде савршен вид на близину, средњу удаљеност (компјутер), на даљину, а уз то могу бити и сунчане. Све у облику једних наочара које ујутро ставите, а увече скинете, пре спавања.
Прогресивна сочива су једино решење које нуде оштар вид на свим удаљеностима. Важно је напоменути да су сва остала решења половична, па захтевају често мењање наочара. То је често заморно, а постоји и могућност да их или изгубимо или заборавимо код куће.
Прогресивна стакла су зато једноставно и најбоље решење за свакодневни начин гледања и захтевају најмање напора. Потребе вида су се много промениле у односу на протеклу деценију. Вид је данас под великим стресом и оптерећењем, па су се потребе за квалитетним видом повећале. Проблем због замора често праве и ноћна вожња, дуго гледање у компјутер, гледање телевизије, рад у пољу или само читање новина. Не постоји одређена група људи која би требало добро да види, сви пресбиопи могу имати квалитетан вид с одабиром прогресивних сочива, без изузетка.
Дакле, ако вам је више од 40 година и осетите да вам је вид на близину постао мало мутнији или су вам руке постале “прекратке”, не постоји никакав разлог да не пробате прогресиве. Тако ћете себи олакшати живот.
Посетите нас и пријавите се за презентацију и упознавање са прогресивним стаклима. Стручни тим Сани Оптик-а омогућиће вам сву неопходну стручну помоћ, саветовање и препоруку. Обезбедили смо акције и попусте за све купце. Заказивање за презентацију траје до 20.3.2018. године. Пријавити се можете лично у Шапцу - Сани Оптик, Војводе Мишића бр. 15 и Господар Јевремова бр. 26, или на бројеве тел. 015/340-350, 063/657-408.

др Мирко Нинковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa