Инфо

8. март 2018.8. мар 2018.
ХОРМОНСКИ ДИСБАЛАНС

Дежурни кривци

Никако вам не полази за руком да са одређених делова тела скинете вишак килограма. Научници имају објашњење за то. Највероватније имате хормонски дисбаланс који вас спречава да постигнете жељени циљ.
Професор Сафрон Витхед из лондонске болнице „Ст Георге’с“, сматра да је метаболизам сам по себи врло комплексан. Свака особа има тачно одређени облик тела и то није случајно. Одговор је у хормонима. Исхрана и вежбање и јесу важни, али не и довољни за витку линију.
Према његовим речима, мале корекције могу много тога да промене. Ево шта би требало да урадите.
Стомак
Кривац: Кортизол
Наша тела су развила систем за препознавање опасности и тада тело производи кортизол, хормон стреса.
„Стално смо под стресом. Када тело препозна опасност ствара масноће око јетре и тако имамо већи стомак, а тело додатну енергију да се брани“, каже др Гленвил, нутрициониста и специјалиста за здравље жена. Обогатите своју исхрану минералима, предлажу нутриционисти.
Велика позадина и бутине
Кривац: Естроген
Превише естрогена у женском телу резултира овом појавом.
Можете да уврстите суплементе на бази соје да бисте ово променили, или да смањите унос алкохола. Он је веома штетан ако имате вишак естрогена у телу. Такође, нутрициониста Макс Томлинсон саветује и појачану исхрану витамином Е.
Отечени зглобови
Кривац: Прогестерон
Отечени ножни зглобови су знак да задржавате течност у организму. Недостатак прогестерона може да буде разлог, јер овај хормон делује као диуретик. Једите семенке сунцокрета, путер од кикирикија. Избегавајте индустријску храну и пијте доста течности.
Подбуло лице
Кривац: Тироксин
Подбуло лице значи да имате премало тироксина у свом организму. Убаците селен у своју исхрану кроз таблете за почетак. Проверите комплетно рад штитне жлезде, можда постоје неки озбиљнији здравствени проблеми.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa