Инфо

15. март 2018.15. мар 2018.
НА ДВА ТОЧКА ПРЕКО ПЛАНИНЕ
НАЈАВЉЕНО СПОРТСКО ЛЕТО НА ЦЕРУ

НА ДВА ТОЧКА ПРЕКО ПЛАНИНЕ

Прва званична трка на Церу одржаће се 2. и 3. јуна, изјавио је Дарко Радоњић, генерални секретар Мото савеза Србије. Шабачки бициклиста Саша Гајичић Најавио је одржавање овогодишње бициклистичке трке за август
Календар овогодишњих спортских такмичења на планини Цер представљен је у понедељак у Градкој кући. Поред Божидара Катића, члана Градског већа на конференцији за медије су говорили Славиша Павловић и Лазар Јахурић представници “Цереро спорта”, Дарко Радоњић, генерални секретар Мото савеза Србије и Саша Гајичић генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.
Божидар Катић је истакао да је Цер једна од кључних тачака када је у питању туристичка и спортска понуда града.
-Верујем да смо урадили много када је Цер у питању. Прошле године смо на Церу имали више посетилаца него за последњих 50 година најмање. Кад се хоће, све се може, истакао је Катић.
Славиша Павловић, један од оснивача Церера спорта, заљубљеник у Цер и, како је Божидар Катић навео, “наш најчитанији писац у Русији” истакао је да се у причу око Цера укључио због жеље за развојем истине о нашој прошлости. Циљ му је да, пре свега странци, виде један историјски период, као и лепоте планине.
-На Церу има много тога да се каже и покаже. Ове године се обележава 100 година од краја Великог рата. Уз спортске манифестације, ићи ће и низ културних догађаја. Ја ћу се трудити да покажемо дух једног времена које колико је трагично толико је и славно, као и дух народа који је у време највећих тешкоћа најјачи, рекао је Павловић.
Лазар Јахурић захвалио се медијима на промоцији, а граду Шапцу, МСС и БСС на подршци спортских такмичења. Навео је да Церера спорт са својим партнерима планира озбиљне спортске манифестације, а позиви ће бити послати и спортским савезима у појединим европским земљама.
-План за ову годину је да спорстка такмичења подигнемо на професионални ниво и радимо брендирање трка. Презентоваћемо планину и кроз културне манифестације. Планирамо вађење планине Цер из ништавила у ком је била деценијама, рекао је Јахурић.
Прошле године на Церу је организована пробна мото трка у дисциплини јард ендуро. Овакве трке су веома атрактивне, а како је ова изазвала јако велико интересовање, како такмичара тако и гледалаца, ове године је уврштена у календар МСС.
-Прва званична трка на Церу одржаће се 2. и 3. јуна. Такмичари ће почети да долазе већ у петак, у трци у суботу ће заузимати позиције за такмичарску трку у недељу. Та трка ће трајати три, четири сата. Такмичари ће бити разврстани у две категорије, А - професионалци и Б - они са мање искуства. Трасу ће као и прошле године трасирати један од наших најуспешнијих такмичара, Душан Благојевић. Ове године ће стазу закомпликовати и проширити. Ићи ћемо на 30-40 километара стазе, како би трка била што озбиљнија и како би привукли што више страних такмичара следеће године и тако све подигли на међународни ниво, објаснио је Дарко Радоњић.
Шабачки бициклиста Саша Гајичић похвалио је што је град препознао важност бициклизма као спорта и могућност да се на тај начин промовише здрав живот. Најавио је одржавање овогодишње бициклистичке трке на Церу за август.
-Направићемо такмичење од најмлађих до најстаријих узраста. Довешћемо наше најбоље такмичаре. Поред тога направићемо и такмичење за рекреативце. Прошле године је и градоначелник Небојша Зеленовић учествовао у тој трци, рекао је Гајичић и позвао све који могу и желе да се прикључе овој трци.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa