Инфо

15. март 2018.15. мар 2018.
ДРУГА “ЕПИЗОДА” ДВОМЕЧА СА ЗВЕЗДОМ

СПЕКТАКЛ БЕЗ ИМПЕРАТИВА

Јуче је одигран Куп меч против “црвено-белих”, први после 49 година, а у недељу нас очекује први првенствени после готово 67 година. Предност оваквих дуела што се не може ништа изгубити, а може много добити
Тог 9. септембра 1951. године постављен је рекорд по посећености у Шапцу. Мечу против Црвене Звезде присуствовало је 12.000 гледалаца. Иако је Мачва играла одлично у првом полувремену, Томашевић је у 37. довео Звезду у предност. Исти играч погодио је у 69. минуту за коначних 0:2. За Мачву су играли: Петровић, Јуришић, Станковић, Обрадовић, Д. Стефановић, Гегић, Ковачевић, Крстић, Рогић, Лукић, С. Стефановић.
Овај меч, као и чувена победа у Београду 2:1 исте године у пролеће остају у архиви јер је дошло време за нову утакмицу, где је Звезда још већи фаворит, сигурно граби ка титули, а била је убедљива и на Маракани 4:0 на мечу одиграном у октобру. За амбиције Мачве много су важније утакмице против “Борца” у Чачку и против “Младости” у Шапцу где ће бити прилике за увећање плеј аут залихе, али име ривала, посебна инспирација могу донети више од часног пораза од Звезде, бар се тако надају стручни штаб и фудбалери.

- Гостује нам најбољи тим лиге, вероватно и наредни првак са најбољим стручним штабом код нас. Ми смо растерећени јер немамо шта да изгубимо, а верујемо да амбијент може бити незабораван и да нас очекује спектакл. Све што желим је да моји фудбалери одиграју борбено и посвећено као и до сада и ја ћу бити задовољан. Они имају велику предност на табели, али баш то што се полове бодови је упозорење за њих да киксеви још нису пожељни, те ће доћи свакако мотивисани – рекао је тренер Драган Аничић.
Звезда је ове сезоне без премца у Србији. Осим успеха на евро сцени, у домаћем шампионату су лидери практично од почетка. Имају убедљиво најбољи напад лиге, најчвршћу одбрану, најбољег стрелца Пешића, а у шест кола су њихови играчи били најбољи играчи кола. Претходно коло су ремијем прекинули низ од четири узастопне победе, а последњи пораз су претрпели још 1. октобра у Крушевцу. Искуство играња у Звезди, из актуелног састава Мачве, има Ненад Гаврић, док на другој страни, у млађим категоријама шабачког суперлигаша наступао је Славољуб Срнић.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa