Инфо

22. март 2018.22. мар 2018.
Шабац међу одабранима
КАРАВАН ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ У ЈУНУ У НАШЕМ ГРАДУ

Шабац међу одабранима

Наш Град увршћен у топ цетири туристицке дестинације у Србији.
Караван ТОС-а “Моја Србије” 15. јуна у Шапцу
Туристичка организација Србије и ове године организује промотивни караван „Моја Србија“. Међу четири одабрана града у којима ће ТОС представити туристичку понуду Србије биће и Шабац. Поред Шапца караван ће обићи и Београд, Врњачку Бању и Зрењанин.
Караван ће посетити Шабац 15. јуна. На Тргу ће од 17 до 22 сата 25 туристичких организација промовисати своје туристичке потенцијале. Тог дана Шабац ће бити домаћин малог сајма туризма, јер ће свака туристичка организација имати свој штанд на ком ће промотивним филмовима, музичким наступима и кулинарским специјалитетима свог краја покушати да привуку посетиоце из Шапца.
-Циљ ове кампање је да се промовише Србија као туристичка дестинација и да се подстакну људи да одморе проводе у својој земљи. Част нам је и привилегија што смо испунили критеријуме ТОС и нашли се међу четири одабране дестинације. Грађани Шапца који желе да летују у Србији имаће прилику да виде актуелну туристичку понуду. Такође, за нас је значајно што ћемо преостала три викенда у јуну ми представити нашу понуду у остала три града која посећује караван и тамо ћемо позвати људе да посете Шабац и пре свега наше манифестације. Шабац се нашао и у календару „Колико познајеш Србију“ који ТОС издаје сваке године и у коме се за 52 викенда даје препорука да се сваки проведе на некој другој дестинацији у Србији, каже Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације Шапца.
Традиционалне манифестације попут “Чивијаде”, Шабачког вашара, “Ружа Липолиста”, “Коњичких свечаности”, Церског марша, као и културне, историјске и природне знаменитости овог краја представљене су и на недавно одржаном Међународном сајму туризма у Београду. Посећеност штанда и интересовање посетилаца за наш Град добар су знак да ће Шапцу и ове године фалити кревета за смештај туриста, али и сигуран показатељ да се Шабац с пуним правом нашао међу четири одабрана града у Србији.
Караван у потпуности организује и сноси све трошкове ТОС. Град Шабац је требало само да обезбеди место на које ће бити постављена централна бина и штандови.
Овом приликом биће промовисани и ваучери којима држава субвенционише смештај онима који желе да проведу одмор у Србији.
Караван „Моја Србија“ организује се неколико година. На почетку су посећивали петнаестак места широм Србије, а од претходне године иду у само четири града. Прошле године то су били Нови Сад, Ниш, Чачак и такође Београд.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa