Инфо

22. март 2018.22. мар 2018.
ВЕРБАЛНИ (И ФИЗИЧКИ) ОКРШАЈ “МАЧВИНИХ” ОМЛАДИНАЦА СА СУДИЈОМ У ЛОЗНИЦИ

ФУДБАЛ И ОСТАЛИ БОРИЛАЧКИ СПОРТОВИ

Нико не демантује да се инцидент догодио, али кажу да су играчи били вербално провоцирани, а потом и први физички нападнути
Акција са фудбалског терена у Србији често зна да се пресели на трибине и око стадиона. Овога пута, стигло се све до канала. Актери су били омладински фудбалери “Мачве” и судија Мирослав Матић.
Кренимо редом. Фудбалска утакмица Колубарско–мачванске омладинске лиге између “Лознице” и “Мачве”која је одиграна у недељу у Лозници завршила се резултатом 4:3 за домаћина. Централни медији наводе да су шабачки фудбалери после утакмице напали судију, а да је он бежећи од њих завршио у каналу.
Према једној причи, судија се бежећи оклизнуо и упао у канал. Неки други извори кажу да су тројица „Мачвиних“ омладинаца не само јурили судију него га и тукли када је упао у канал.
Док се чека одлука дисциплинске комисије из извора блиских шабачком клубу сазнајемо и другу страну приче. Нико не демантује да се инцидент догодио, али кажу да су играчи били вербално провоцирани, а потом и први физички нападнути.
Комплетна судијска тројка била је из Лознице. “Мачва” је од почетка показала бољу игру и водила, прво 1:0, па 2:1, а онда и 3:2. Наши саговорници кажу да су у финишу утакмице фудбалери “Мачве” вербално провоцирани у току игре и да су псовани од стране судије Матића.
-Јасно је да се радило о намерним провокацијама, јер чим би играчи одговорили додељиван им је црвени картон и искључивани су из игре. Суђење у финишу је било толико тенденциозно да су изједначујући и водећи гол за “Лозницу” веома дискутабилни. Тренер “Мачве” Дејан Сарић културно је приговорио судији и питао га зашто прави циркус од утакмице, после чега је судија и њега аутоматски искључио, каже Драган Антонић, председник Фудбалског савеза Мачванског округа и потпредседник ФК „Мачва“.
Двојица “Мачвиних” фудбалера добила су црвене картоне.
Тренер “Мачвиних” играча Дејан Сарић каже да је прво полувреме било коректно, али да је у другом полувремену дошло до вређања играча. Такође сматра да је трећи гол за “Лозницу” дат из офсајд позиције, а четврти из пенала који је досуђен иако је прекршај направљен изван 16 метара.
-Судија ме је назвао “Индијанцем” и послао “у орање” када сам питао зашто прави циркус од утакмице. По завршетку играчи су се поздравили и отишли у свлачионицу. Деца су била уплакана, покушавао сам да их смирим. Двојица играча која су добила црвене картоне рекла су ми да им је судија псовао мајку, објашњава тренер Сарић.
Наводи да је чекао да се сви фудбалери обуку, док су они који су се већ спремили били код аутобуса, када је и дошло до физичког обрачуна. Према Сарићевим речима, прво су помоћне судије прошле поред фудбалера који су коментарисали да њихово понашање није било у реду, да би се они вратили и почели да их псују. Каже да су родитељи који су били ту покушали да смире ситуацију.
-Тада је и главни судија Матић излетео напоље и ударио песницом у главу једног играча. Настао је општи метеж који је трајао двадесетак секунди. Истрчао сам из свлачионице да их смирим, али до тада су већ ударали и играчи судију и он њих. Не оправдавам децу, али немам разумевања ни за напад на њих, каже Дејан Сарић и додаје да ће играч који је ударио судију бити санкционисан.
-Тренер и играчи “Мачве” су се жалили да су најбруталније вербални вређани и да им је судија упућивао најпогрдније псовке. Својим суђењем није утицао на смиривање ситуације него је иницирао физички обрачун. Томе у прилог иде чињеница да су ме представници ФК “Лознице” звали и оградили се од понашања судије на утакмици. Ми чекамо одлуку дисциплинских органа, каже Драган Антонић и додаје да је исти судија имао сличан инцидент и у јесењем делу првенства када је судио утакмицу у Богатићу где је такође дошло до физичког обрачуна са играчима на терену.
Тројица фудбалера “Мачве” суспендована су по пријави судије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa