Инфо

22. март 2018.22. мар 2018.
ДУШАН КОСТАДИНОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ
ОДБОРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ

ДЕМОКРАТЕ ЗА ЈЕДИНСТВО ОПОЗИЦИЈЕ, НЕМА САРАДЊЕ СА НАПРЕДЊАЦИМА

Демократска странка је одувек била носилац промена и центар окупљања демократских снага. Са напредњацима немамо заједничких тема
Демократску странку очекује период доношења важних одлука, као и темељне промене унутар саме организације како би странка наставила учешће у политичком животу Србије, каже за „Глас Подриња“ Душан Костадиновић, председник Градског одбора ДС Шабац.
Према његовим речима, оно што се десило на изборима у Београду, када је Демократска странка у питању, није изолован случај и зато је на ДС да на првом месту добро размисли о томе шта је то што јој грађани Србије поручују.
- Демократска странка на првом месту мора да размотри какву јој поруку, својим изјашњавањем на изборима, грађани шаљу. Није време да говоримо о томе како ћемо да спасавамо Демократску странку, јер постојање институције каква ДС јесте ови избори не могу довести у питање. Међутим, тема која треба да се покрене је та како ћемо, у сарадњи са грађанима Србије, изградити јаку Демократску странку, доследну својим коренима и вредностима на којима је настала, а која ће поново заузети место у нашем друштву које јој и припада – каже Костадиновић.
Очигледно је да су грађани очекивали ДС на челу јаког опозиционог корпуса који може да пружи отпор Вучићу и да им је непостојање уједињене демократске опозиције побудило сумњу у потенцијалну сарадњу опозиционих лидера са Српском напредном странком.
- Демократска странка је одувек била носилац промена и центар окупљања демократских снага. Већ једном смо водили борбу против накарадног режима 90-их и у тој борби победили. Очекивано је да и данас, када је ситуација у држави, баш као и сама власт, прилично слична злогласним 90-има, грађани гледају ДС као најоштрију опозицију. Зато будућност Демократске странке видим у сарадњи са опозиционим странкама, у формирању јаког блока, који ће бити способан да се супротстави Вучићу – говори председник шабачких демократа.
Он додаје да ДС нема заједничких тема са напредњацима.
- Ако причамо о Уставу, они Устав мењају ниподаштавајући струку, газећи институције и правећи хаос у правосуђу. Ако причамо о Косову, они проблем Косова решавају тако што цртају мете на челу Србима који их не подржавају, манипулишу страховима људи и обмањују грађане, док сарађују са Харадинајем. То није наша политика, то нису наше вредности. Немамо око чега да сарађујемо – наглашава Костадиновић.
Он истиче да једини дијалог који би Демократска странка могла да води са Вучићем и његовим режимом јесте на тему обезбеђивања регуларности изборних процеса, који би, како категорично наглашава Костадиновић, био вођен једино пред очима целокупне домаће јавности.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa