Инфо

22. март 2018.22. мар 2018.
Кривина о огледалу

NEW YORK, NEW YORK

Просто делује надреално чињеница да је председник Србије Александар Вучић отишао на пут у Њујорк, а да није обавестио васколику српску јавност.
Чак су и његови ТВ канали умукли, некако су неснађени. Врте оног мученика Крла од јутра до јутра на неке измишљене теме, мукица се погубио. Не зна више шта прича. Да не беше Вука Јеремића, коме је Њујорк друга кућа, и оног момка из авиона који је усликао председника у неформалном разговору са неким од сапутника, Србија би била у убеђењу да Вучић устаје пре првих петлова, ради неколико сати дуже од било кога у држави, и спава, можда сат, два. Веровали би му да подиже БДП, смањује незапосленост, подиже плате и пензије, смањује дугове...
Све је то, на жалост драги моји, једна велика шарена лажа. Постоје две ситуације које су могуће. Или је отишао у Њујорк у оквиру неке тајне дипломатије, или је отишао приватно на шта свакако има право. Ако је ово прво, не ради се то тако. Навикао нас је да знамо на коју је ногу устао, а камоли да иде у бели свет, и тако моћан град. Могао је да каже да иде да се види са својим другаром Ђулијанијем, па онда да седне на вечеру са својим,такође, другаром Хашимом Тачијем. Нико ни реч да каже где је, шта је, са ким је. Што је најгоре, најавио је да иде у далеки свет.
Да је отишао приватно, ред би био да нам каже – Грађани Србије, мало сам се уморио, шест година нисам био на одмору, одох мало до Њујорка да данем душом, чекају ме важни послови, морам да се мало саберем. Али, јок. Он би пре препливао реку Хадсон у сред марта, него да призна да је на одмору. Шта ће народ да помисли? Не то не долази у обзир. Боље да народ мисли да тамо продаје Косово, него да је на одмору.
За то врема свашта нешто се дешава у отаџбини. Попут оне надреалне сцене из филма Емира Кустурице када је мајмун ушао у тенак, тако је и Вулин ушао у авион. Срећом, последица није било, нити их је могло бити, јер за сада тај миг 29 делује попут Лего коцке и тешко је да тамо неки дезертер обучен у црну униформу може да притисне погрешно дугме.
Не брини председниче, стање у Србији редовно, Вулин је под контролом, али враћај се што пре, јер је почео да снима све у Влади и да гледа мобилне телефоне припадника Војске Србије.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa