Инфо

22. март 2018.22. мар 2018.
МАЈА ОПОРАВЉА СОЦИЈАЛИСТЕ
ШАБАЧКИ СПС ДОБИО НОВО РУКОВОДСТВО

МАЈА ОПОРАВЉА СОЦИЈАЛИСТЕ

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Шапцу у недељу је добио ново руководство. На Изборној конференцији одржаној у просторијама ове странке, за председника ГО изабрана је Маја Милићевић. За потпредседнике су изабрани Владимир Трифуновић, Никола Милутиновић и Саша Филиповић.
Изабрано је и ново руководство које ће чинити 51 члан, а усвојен је и план рада за наредни период. СПС у Шапцу је три године био у статусу привременог руководства. Поред неколико општинских, ово је први градски одбор који на свом челу има жену.
-Најпре морамо да се окренемо нашим проблемима. Суштина је да смо имали лош резултат и зато смо дуго били у статусу привременог руководства. Ми смо партија која дуго траје и не сумњам да ћемо у наредном периоду имати много бољи резултат, изјавила је Маја Милићевић.
Изборној конференцији у Шапцу присуствовао је и врх СПС: заменик председника Предраг Марковић, потпредседник Бранко Ружић, председник Извршног одбора Владан Заграђанин, потпредседник ИО Ђорђе Чабаркапа, члан Председништва Ђорђе Милићевић и председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.
-СПС је странка за 21. век. Подржали смо младу, остварену жену, која је професионалац у свом послу. Маја треба да буде модел како треба да изгледају функционери СПС у будућности, рекао је Предраг Марковић.
Бранко Ружић сматра да овој странци предстоје велики изазови у Шапцу. Верује у ревитализацију партије.
-Нажалост, последње три године су, што се тиче СПС у Шапцу, “појели скакавци”. Верујем да ћемо избором једне даме која је посвећена како својој породици, тако и својој другој породици, и њеног тима моћи да ревитализујемо СПС у Шапцу. Ово је велики град. Град великих потенцијала, који је политички специфичан. Нама та специфичност даје велики мотив да се што пре укључимо у освајање Шапца. Ту не мислим на освајање функција, него на деловање кроз баштињење оних вредности за које се ми заиста залажемо, а то су пре свега једнакост, солидарност, социјална правда, вођење рачуна о најстаријима и учешће у развојним пројектима, рекао је Бранко Ружић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa