Инфо

22. март 2018.22. мар 2018.
ЧЕТИРИ ШАМПИОНА
БОКС – ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ДРЖАВЕ

ЧЕТИРИ ШАМПИОНА

Шабачки бокс добио је четири шампиона Србије на Појединачном првенству у Ваљеву. Аличић, Аметовић, Шобић и Митровић најбољи у својим категоријама. Аличић и најбољи јуниор Првенства
Шабачка “Мачва” и “Живорад Рајшић” водили су по четири представника у Ваљево на Првенство, а укупно је шест медаља допутовало у наш град.
Класу је шести узастопни пут потврдио боксер Мачве Семиз Аличић освајањем јуниорске титуле у категорији до 50 кг. Прво је савладао Јањића (С. Паланка), а у финалу надмоћно Лозничанина Суљића. Сигуран наступ и злато донели су му шести узастопни трон, али и трофеј најбољег јуниора Првенства у конкуренцији 50 боксера. “Мачви” је медаљу донео и Дамир Сакић, такође јуниор (до 48 кг). Финале је изборио тријумфом над Протићем (Панчево), али је тамо изгубио од Пазарца Екрема Хануше, те се морао задовољити сребром. Пионир Лука Михаиловић изгубио је у полуфиналу.
- Злато и по два сребра и бронзе из Јагодине и Ваљева нису у складу са нашим очекивањима и следи детаљна анализа у клубу о разлозима неуспеха – рекао је технико Деспотовић.
БК “Живорад Рајшић” добио је три првака државе. Јуниор Омер Аметовић славио је у категорији до 46 кг. Бољи од свих је и пионир Душан Митровић (до 60 кг), а злато је понела и једна девојка, Милица Шобић у категорији до 62 кг. У финалу јуниора до 43 кг одлично се борио Јован Павловић, али је на крају поражен и освојио је сребрно одличје.
- Ми смо презадовољни, тренер Марјановић је одлично припремио борце, они показали таленат и ово је резултат. Мислим да смо међу седам екипа у Србији, но морамо променити однос према тренингу јер на таленту нема вечних успеха – рекао је председник клуба Рајшић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa