Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
Најбољи пример улагања у превенцију
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПОСЕТИЛИ ПОЦЕРСКИ ПРИЧИНОВИЋ

Најбољи пример улагања у превенцију

Директор “ЈП Инфраструктура” Шабац, Милан Васић посетио је прошлог четвртка млекару “Миловановић”, која се налази у Поцерском Причиновићу. Према речима директора млекаре Боривоја Миловановића, велика штета претрпљена је у току поплава 2014. године, али сада, када су канали прокопани немају проблема.
- У току поплава, цео комплекс је био под водом. Корито реке било је мало, али вода није дошла из њега већ преко поља. У кругу млекаре било је 70 цм воде, те је све било поплављено. У једном моменту смо размишљали да затворимо фабрику. Сада је на срећу све у реду – истакао је Боривоје Миловановић.
Према речима Милана Васића, ово је један од најбољих примера колико се исплати улагати у превенцију.
-Локална самоуправа је у претходне две године очистила око 100 км водотокова другог реда и бујичних водотокова. Ово је пример, да иако су временске прилике неповољне немамо никакав проблем са њима. На дневном нивоу обилазимо водотокове за које смо надлежни и достављамо извештаје Штабу за ванредне ситуације– истакао је Милан Васић и додао да је једна од буџетских позиција, сваке године, опредељена за чишћење каналске мреже.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa