Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
ПОЈЕДИНЕ РЕПУБЛИЧКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ НЕ ЖЕЛЕ САРАДЊУ СА „ГЛАСОМ ПОДРИЊА“

СТРАНКА ПРЕЧА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА

Из болнице престали да нас зову да присуствујемо догађајима који су свакако од веома важног значаја за нашу јавност попут доласка еминентних лекара у нашу средину који држе разна предавања и учествују у раду наше болнице. Са шабачком експозитуром НСЗ смо имали добру комуникацију и редовно сарађивали, а онда је стигла забрана из Београда
Из нама непознатих разлога, али месецима уназад „Глас Подриња“ не може да дође до информација из појединих институција под републичком управом.
Случајно или не, на руководећим функцијама у тим институцијама се налазе кадрови из Српске напредне странке, која, такође, има селективан приступ према медијским кућама у нашем граду.
Од тренутка када је др Слободан Поповић ступио на дужност директора Опште болнице у Шапцу званичним путем, више пута, а незваничним још више, покушали смо да добијемо интервју са њим. Питања која бисмо му поставили односила би се на планове и пројекте за унапређење здравствене услуге, шта је то ново што би познати шабачки доктор урадио, итд. Али одговор ниједном нисмо добили.
Сада су из болнице престали да нас зову да присуствујемо догађајима који су свакако од веома важног значаја за нашу јавност попут доласка еминентних лекара у нашу средину који држе разна предавања и учествују у раду наше болнице. Када год смо се обратили Служби за односе са јавношћу Опште болнице да нам изађу у сусрет и да нам обезбеде неког саговорника поводом тема које смо планирали да обрадимо нису нам изашли у сусрет. Покушали смо да се договоримо са њима да они сами предложе теме које бисмо радили заједно, али ништа.
Ради се о потпуном игнорисању шабачких медија. С правом постављамо питање да ли је у 21. веку нормално да неко ускраћује медијима информације које би чак биле афирмативне како за болницу, тако и за цео наш крај. Али, не. По свој прилици је став партије јачи од било какве логике. Поштовани пријатељи из болнице, вас јесте на то место поставила партија, али ви нисте дужни да на том месту следите партију, већ имате обавезу да сарађујете са медијима у општем интересу свих грађана. С правом јавно постављамо питање - Зар је могуће да повереништво СНС у Шапцу забрањује државним функционерима да комуницирају са појединим медијима?
Још једном смо се обратили болници и јасно ставили до знања да је „медени месец“ између једне од најважнијих установа у нашем граду и најстаријег недељника у овом делу Србије завршен. Од сада, објављиваћемо све информације које добијамо од наших читалаца када је реч о раду болнице. За почетак, руководство болнице би могло да поведе рачуна о томе како се особље понаша према пацијентима који узалуд током ноћи дозивају лекаре и сестре не би ли добили неки од лекова против болова. Можемо да причамо и о томе да ултразвук у болници више не ради него ради и то у 21. веку, да пацијенти месецима чекају на специјалистички преглед, да све већи број трудница одлучује да се породи у Београду и Лозници, итд. Верујемо да је др Поповић заузет, јер је сада изабран и за председника Савета Месне заједнице Доњи шор, али би морао да нађе времена за комуникацију са новинарима.
Нешто је другачија слика када је реч о шабачкој експозитури Националне службе за запошљавање. Са њима смо имали добру комуникацију и редовно сарађивали, а онда је стигла забрана из Београда. Сваки наш захтев за било каквом информацијом мора да одобри Београд и поред спремности из шабачке службе да нам изађу у сусрет.
Када целој овој причи додамо однос који према новинарима има повереништво СНС у Шапцу, лако се затвори цео круг.
СНС дели медије
Занимљиво је да Повереништво СНС у Шапцу такође прави поделу међу новинарима и медијским кућама у нашем граду. У зависности од нахођења позивају се председници седме силе на конференције за штампу ове странке у Шапцу. Док „Глас Подриња“, понекад позову, а некада не, као и дописништво РТС, врата СНС у Шапцу нису отворена за РТВ Шабац и Подринске. Ово је занимљива чињеница ако се има у виду да председник ове странке и председник Србије Александар Вучић нема проблем са позивањем медија нити да свако питање које му се постави саслуша и одговори.
Е. Г. П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa