Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
ПОПЛАВА ПОСЛЕ СВАКЕ КИШЕ
ПРОБЛЕМИ СТАНОВНИКА ТРИ УЛИЦЕ У МАЈУРУ

ПОПЛАВА ПОСЛЕ СВАКЕ КИШЕ

Редакцији “Гласа Подриња” обратио се Славиша Тешић из Дринске улице у Мајуру. Становници ове улице имају проблем после сваке мало веће кише. Вода поплави улицу, што ствара огроман проблем за више од 30 домаћинстава.
-Због воде не може пешке да се изађе из куће. Доста деце живи у улици и после кише не могу да дођу до школе. Обраћали смо се Савету Месне заједнице, одговорили су нам да је надлежан Град. Потписивали смо анекс уговора за изградњу канализације, али нема услова за то. Ако би био стављен још један слој асфалта, подигла би се висина улице, па би можда то помогло. Ми само тражимо да неко пронађе решење за наш проблем, каже Тешић.
Иван Нешковић, председник Савета МЗ Мајур упознат је са проблемом који имају ови, али и мештани још две улице у близини. Каже да су више пута упућивали захтев некадашњем ЈП за управљање грађевинским земљиштем, али да одговор нису добијали. То је наведено и у одговору који су проследили заинтересованим мештанима. “МЗ Мајур нема багере и опрему за решавање овог проблема”, стоји у одговору Савета МЗ.
Нешковић је и редакцији “Гласа Подриња” доставио захтев који је у мају прошле године послат ЈП за управљање грађевинским земљиштем. Поред Дринске, у захтеву је упућена молба да се да идејно решење за решавање проблема у још две улице, Школској и Радничкој, за које је наведено да имају исти проблем.
Миодраг Филиповић, руководилац Сектора за градњу, потврђује да зна о којој улици се ради и са каквим проблемима се сусрећу њени житељи. Међутим, сматра да је права адреса за обраћање ЈКП “Водовод Шабац”. Верује да би изградња канализације решила проблем, јер накупљена вода нема где да одлази.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa