Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ ЗА ШАБАЧКЕ ФЛАУТИСТКИЊЕ

Од нас се очекује да побеђујемо

На Међународном такмичењу флаутиста “Миодраг Азањац” чији је организатор ОМШ „Владимир Ђорђевић“ ученице Музичке школе “Михаило Вукдраговић” у класи професорке Биљане Прица, донеле су нашем граду још једно признање за успех. На такмичењу на ком је учествовало 74 кандидата из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније, четворочлани жири сачињен од еминентних професора из Србије и Словеније одлучио је да прве награде у корепетиторској пратњи Емел Хасаноглу освоје Нађа Живковић, Емилија Тојић и Александра Стојићевић.
- Протекли викенд у Београду био је у знаку флауте. У Шабац смо се вратиле богатије за још три прве награде. Организација такмичења је била на највишем нивоу, а атмосфера изузетно пријатна. Иако се чини да све лакше освајамо прве награде, заправо нам је све теже, јер осећамо да се од нас очекује да само побеђујемо. Јако сам поносна на своје ученице и успех који смо постигле у тако јакој конкуренцији. Поред тога што су одличне флаутисткиње, оне су одлични ђаци у основној школи и баве се разним слободним активностима. Нађа похађа часове модерног плеса, Емилија игра у народном фолклору, а Александра тренира кајак.
Нађи Живковић, се како истиче, на такмичењу осим лепог изгледа сале и другачијег звука, свидело и присуство многобројне публике која је након њеног наступа дуго тапшала.
-За такмичење сам се припремала толико да је чак и моја најмлађа сестра поред мене научила да пева композиције које ја свирам. У нашој кући се поред нас две увек чују исте композиције. Веома сам захвална мојој породици од које имам велику подршку као и мојој професорки која се толико труди да ми пренесе знање. Успех делим са млађом сестром Теом која ме увек прати на сваком такмичењу и помаже ми да заборавим на трему – истиче Нађа Живковић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa