Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
ОД ТЕОРИЈЕ ДО БАРАЖА
ВАТЕРПОЛИСТИ У БУДВИ НА РЕВАНШУ А1 ДОИГРАВАЊА

ОД ТЕОРИЈЕ ДО БАРАЖА

Победа “Солариса” против “Војводине” винула је Шапчане у бараж за А1 лигу. Синоћ на Градском базену гостовала “Будва”, реванш у суботу
Можда магија спорта, можда и неуравнотежен календар, тек пре само шест дана ВК “Шабац” је имао пред собом опроштајни меч против “Задра” и мале шансе да се пласира на другу позицију ТРВЛ А2, а већ сада ви, драги читаоци, знате резултат прве утакмице баража за пласман у А1 лигу, једно од најквалитетнијих клупских такмичења у Европи.
“Задар” је био лак залогај, како се и очекивало, недеља је дочекана на позицији два, а онда је “Соларис” у Шибенику “згазио” Војводину и овдашњи тим је оставио на бараж позицији. Вероватно да не постоји спорт у коме се за припрему утакмица сезоне, доигравања за виши ранг, добија буквално два дана! Но, баш то је случај у ватерполу, те је тренер Зајмовић имао само понедељак и уторак како би играче спремио за “Будву”, многима познатију као “Будванску Ривијеру”, некадашњег шампиона Југославије, СЦГ, учесника полуфинала Лиге шампиона и дугогодишњег учесника А1 лиге. За њу су некада наступали: Шоштар, Шефик, Рађеновић, Никчевић, Кривокапић, док данашњи састав предводе: Срђан Вуксановић, доминантни стрелац екипе, потом Марјан Митровић, као и некадашњи центар “Шапца” Борис Поповић. У саставу имају неколико репрезентативаца Црне Горе. Сезону су окончали на претпоследњем месту А1 лиге, но три победе су остварили против јаких ривала “Партизана”, сплитског ПОШК-а и ријечког “Приморја” у гостима.
У моменту штампања не знамо исход првог дуела, а реванш је у суботу на будваснком пливалишту.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa