Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Свакодневно непрописно паркирање у граду угрожава безбедност пешака и саобраћаја
КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА

Свакодневно непрописно паркирање у граду угрожава безбедност пешака и саобраћаја

Због свакодневног непрописног паркирања возила на тротоарима и пролазима у граду, шабачко Одељење комуналне полиције апелује на суграђане да не користе тротоаре и друга места која нису предвиђена за паркинг, јер се тиме угрожава безбедност пешака и општа безбедност у саобраћају.
Према речима Александра Мићића, из Одељења комуналне полиције, постоји више од 10 критичних тачака, улица и пролаза који су свакога дана закрчени због непрописно паркираних возила.
-Ова појава је посебно изражена на одређеним локацијама као што су: тротоар за скретање ка згради Градске управе, пролаз иза Културног центра, тротоар око Тржнице, тротоар око Тријумфа, пролаз између Поште и старе робне куће, тротоар на углу улица Војводе Мишића и Стане Милановић, тротоар на углу улица Војводе Мишића и Владе Јовановића, прилази ка стамбеним зградама у Јована Цвијића 15,17 и 19, тротоар у улици Попа Карана, тротоар у Нушићевој и тротоар у улици Владе Станимировића. Приметно је да се грађани највише непрописно паркирају викендом, петком и суботом, у ноћним часовима испред угоститељских објеката, рекао је Мићић.
Напоменуо је да се приликом интервенција представника Комуналне полиције, често дешавало да су власници возила у непосредној близини, па након упозорења полицајаца препаркирају возило.
-Још једна од уобичајених појава је да се наспрам возила које је паркирано на тротоару налази неколико прописно обележених, слободних паркинг места. Власници возила често као објашњење наводе да су се паркирали на само неколико минута и да из тог разлога нису хтели да плате паркинг, додао је Александар Мићић.
Мићић је подсетио да су казне за непрописно паркирање 5.000 динара, али је истакао да грађани треба да поштују ред на улицама, не само због могућих санкција, већ због опште безбедности свих учесника у саобраћају.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa