Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Реализација изгласаног
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ У ПОСЕТИ МИШАРУ

Реализација изгласаног

Протекле седмице, у оквиру уређења села Мишар посађено је девет садница копривића, за шта је издвојено сто хиљада динара. Догађају су присуствовали представници Савета Месне Заједнице “Мишар” као и представници Града.
-Са првим пролећним данима крећемо у реализацију пројеката које су мештани из 24 месне заједнице изгласали на референдумима у претходној години. У Мишару је један од предлога био уређење центра. Заиста се радујем новим референдумима који ће у току 2018. године бити расписани. Видимо У Мишару фантастичне предлоге као што су, осим садница, изградња капеле и уређење пута и помоћних игралишта – истакао је Милан Васић, директор ЈП “инфраструктура”.
Према речима Зорана Остојића, председника Савета месне заједнице “Мишар” у гласању, протекле године због необавештености нису сви учествовали.
-Савет месне заједнице није сарађивао са Градском управом око повраћаја средстава од пореза на имовину. Ове године ће нови састав месне заједнице на време обавестити грађане и помоћи Градској управи тако што ће дати своје предлоге а касније и гласати. Предлози који се могу наћи су везани за инфраструктуру, уређење улица и асфалтирање улица које нису асфалтиране. Последњи пут је асфалтирана улица Вука Караџића. То је било 2008. године. Остало је доста неасфалтираних улица, тако да ћемо највећи део средстава предлагати за асфалтирање – истакао је Зоран Остојић.
Однедавно, Мишар има нове чланове савета Месне заједнице, а од тада се према речима Снежане Симић, чланице Савета месне заједнице, променила перцепција али и концепт Месне заједнице.
-Девет чланова није сасвим довољан број за одлучивање у име села, те смо проширили састав на педесет чланова. То је добра проширена мрежа у којој ће становници Мишара одлучивати о својим проблемима и животним стварима битним за Месну заједницу као и само место – истакла је Снежана Симић.
Помоћник градоначелника Шапца, за укључивање грађана, Јелена Топаловић Петровић, подсетила је грађане на прилику да предложе нешто ново у непосредном изјашњавању ове године.
-Сведоци смо да се сјајне идеје предлагача од прошле године реализују. Оно што је мени посебно важно јесте да подсетимо све наше суграђане да не пропусте могућност да и саме предложе нешто ново или одлуче о предлозима пројеката који ће ове године бити у непосредном изјашњавању. Првенствено бих подсетила грађане Месне заједнице “Штитар” да могу да предлажу пројекте за своју месну заједницу до 25. априла. Такође, ако се још нису уписали у списак учесника нека то обавезно учине. Наравно, подсетила бих и све остале суграђане како приградских тако и сеоских и градских месних заједница да се уписују у списак учесника, како бисмо сукцесивно у току ове године у пуној мери могли да организујемо поступак непосредног изјашњавања у свим месним заједницама – навела је Јелена Топаловић Петровић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa