Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Градња капеле на Новом гробљу
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПОСЕТИЛИ МАЧВАНСКИ ПРИЧИНОВИЋ

Градња капеле на Новом гробљу

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, посетио је протеклог уторка Мачвански Причиновић, у ком су суграђани на референдуму трећег децембра, изгласали да један од пројеката буде изградња капеле на Новом гробљу. Изградња капеле мештанима Мачванском Причиновића изузетно значи, јер су до сада услед праћења покојника улицама, имали доста проблема, почевши од гужве у саобраћају.
- Од 1992. године, када је гробље освештано била је потреба за оваквим објектом. Сада смо на основу одлуке мештана почели са изградњом капеле која ће надамо се бити завршена ове године. Прошле године смо на референдуму, имали шест тачака које су мештани усвојили, а изградња капеле је прва. Следећи пројекти су сређивање атарских путева, кошење гробља, улагање у спорт и културу, фудбалски клуб и културно - уметничко друштво – истакао је Верољуб Арнаутовић, Члан савета месне заједнице “Мачвански Причиновић”.
Градоначелник Небојша Зеленовић, истакао је овом приликом да је врло интересантно какави све предлози могу да дођу од грађана, само када им се отвори простор и да прилика да одлучују.
- Пошто су мештани Мачванског Причиновића врло добро упознати са процедуром референдума, као и са могућношћу да троше свој новац од пореза на имовину који су платили, изгласали су и одлучили да им треба капела на гробљу. Сваки предлог који долази од грађана је добар. Ми ћемо се као град трудити да отворимо простор и другим Шапчанима да на исти начин учествују у одлучивању о свом новцу. Новца пошто грађани измирују своје обавезе и плаћају порез има и биће га све више. Сада је идеја да оно што је јавна обавеза сваког нашег грађанина, доведемо са његовим правом да о том истом новцу одлучује. Ово нема нигде у Србији осим у Шапцу и изузетно је значајно да што већи број наших грађана буде укључен и упућен у читав процес – истакао је Небојша Зеленовић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa