Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Напредњаци “краћи” за два одборника
ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Напредњаци “краћи” за два одборника

Скупштина Града Шапца одржана је у среду 21. пут у овом сазиву. На самом почетку председавајући Немања Пајић обавестио је да су Одборничку групу Српске напредне странке напустила два одборника. Валентина Гавриловић прешла је у Одборничку гурпу Победа за Шабац, док ће Негован Станарчић убудуће наступати као самостални одборник.
Најважнија тачка која је изгласана је Одлука о учешћу града у поступку продаје и куповини стечајног дужника као правног лица, предужећа “Зорка стандард д.о.о”. Како је речено, ова куповина ће се граду вишеструко исплатит, јер је почетна цена веома повољна. Опозиција је имала примедбу што се купује простор око хале “Зорка” док сама хала није у власништву града.
-После 18 година владавине ове опције дошли смо до тога да купујемо паркинге око капиталнних објеката. Усвојена је одлука да се земљиште око спортске хале “Зорка” купи, а хала је у власништву неког другог. То је катастрофално, сматра шеф Одборничке групе СНС Александар Пајић.
Градоначелник Небојша Зеленовић је образложио да ће град купити имовину “Зорка стандарда”, предузећа које је у стечају и на тај начин прибавити око три хектара земљишта и све некретнине које су у саставу тог предузећа.
-Да би се град даље развијао неопходно је да Држава уради ауто-пут и саобраћајнице које пролазе кроз обе индустријске зоне. Ми ћемо као град урадити све што је у нашој моћи да би се Западна Србија развијала. Сада се говори о планском документу којим се разрађује саобраћајница од Новог Сада до Руме, као и план за пут од Шапца до Лознице. Само онај део који се односи на град Шабац, који је већ готов и за који постоји документација и може сутра да почне да се ради, њега нико не помиње и то ме боли. Високорангирани представници СНС се уопште не боре за свој град, рекао је градоначелник Зеленовић.
На седници је донета и одлука да се улица поред “Гласа Подриња” назове по шабачким дописницима РТС страдалим на хрватском ратишту на Банији 1991. године. Улица која се налази између Краља Петра Првог и Доктора Андре Јовановић, која до сада није имала име, зваће се “Амиџа, Бора, Дејан и Сретан”.
Председник Скупштине Немања Пајић још једном је поновио да је Скупштина право место где треба да се укрсте мишљења, а да грађани треба да процене снагу аргумената.
-Чињеница да се седнице одржавају једном месечно говори о капацитетима Скупштине да доноси важне одлуке. Јако је битно што је изгласана одлука да град купи предузеће у стечају и на тај начин увећа свој капитал, рекао је Немања Пајић.
На Скупштини је донето више урбанистичких одлука, усвојен је годишњи извештај о раду Савета за здравље Града Шапца и разрешен је председник Савета за здравље и именован нов. Уместо Бојане Младеновић именован је др Јован Ћирић.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa