Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Кривина у огледалу

Хоћете аеродром, а?

Имати аеродром данас није мала ствар. Изгледа да није ни једноставно, а ни јефтино. Е, због те скупоће, неке Нишлије, које је народ изгласао на неким изборима, одлучиле су да га без надокнаде уступе Београду, док су се друге Нишлије одлучиле да мало због тога дигну глас. Ето нас, ето вас, и ето проблема.
Ако је веровати свему што је изречено ових дана, Нишки аеродром „Константин Велики“ је са неких хиљаду и нешто путника на годишњем ниво, ових дана стигао до цифре веће од 330.000 путника. И ту је, како кажу оне праве Нишлије, стао. Даље не може. Мора де се уложе неки новци, а држава неће да да лову ако аеродром није њен. Као да Ниш није у Србији, као да на власти у Нишу нису исти они који су на власти и у Србији. Народ који се минулих дана окупљао испред Градске куће уз јасну поруку – Не дамо аеродром, не мисли тако. Они верују да је аеродром, ипак, њихов колико год то себично звучало.
Видевши како је мучени Марко Ђурић постао херој нације после хапшења на Косову, министарка којој гори под ногама Зорана Михајловић је скупила петљу и кренула у Ниш надајући се да ће и она после овог путешествија добити државни статус мученице, пошто ће је разуларена руља растргнути. Али авај. Поштено су је извиждали, и то је то. Џаба, нема ту никаквих поена. Зато је велики мајстор драме поново поентирао.
- Хоћете аеродром, а? Ево вам га, али немојте да тражите паре – поручио им је председник Србије.
Вероватно тај новац који би „дао“ за адаптацију „Константина Великог“ није наш, већ лични новац фамили Вучић, па он то тако дели и располаже пошто је то по слову Устава и посао председника Србије, а не нпр. владе Србије. Кажу да је за контролни торањ на том аеродрому потребно око десет милиона евра. Управо је толико новца, само у једном цугу, крајем прошле године влада Србије пребацила граду Београду који никада није боље стајао и имао никада више рачуна на свом конту. А, цугова је било колико хоћете, и има их још.
Зашто држава није хтела да преузме овај аеродром раније, него сада када је француска фирма закупила Аеродром „Никола Тесла“ у Београду? Недавно је тај исти велики мајстор драме рекао на Јавном сервису да нишки аеродром „краде“ путнике београдском. Паметном довољно.
Нишлије, гурајте своју причу. Нико нема право да се љути на вас и да вам каже шта и како треба да урадите. Нама су овде у Шапцу одузели седиште Агенције за аграрна плаћања. Ви сте се побунили и имате право. Уосталом реците шта имате и великом мајстору драме када ускоро поново буде дошао у ваш Ниш. Неко мора.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa