Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
ПОКРЕТ ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ ПОКРЕНУО ИНИЦИЈАТИВУ

Дражи трг у Шапцу

Покрет обнове Краљевине Србије прошлог четвртка је покренуо иницијативу да један трг у Шапцу понесе име генерала Драгољуба Драже Михаиловића. Потписе су прикупљали испред Старе робне куће.
Почетку прикупљања потписа присуствовао је Михаиловићев унук Војислав, некадашњи градоначелник Београда. За њега ова иницијатива представља логичну ствар.
-ПОКС се залаже за традиционалне вредности и враћање Србије светлим историјским личностима. Шабац је страдао у оба светска рата. Дража Михаиловић је био учесник свих ратова, још од балканских, и један од важних актера у одбрани Србије. Логично је да један трг у Шапцу добије име по мом деди, јер тиме би се показало да овај град цени велике патриоте и људе. Једна од наших највећих несрећа је духовно посрнуће. Надам се да је оваква иницијатива почетак нашег духовног опоравка, рекао је Михаиловић.
Председник Градског одбора ПОКС Љубан Дамњановић навео је да је Шабац један од највећих страдалника оба светска рата и да је као такав постао симбол слободе Србије.
-Ђенерал Дража Михаиловић је својим ликом, делом и борбом дао немерљив допринос за слободу Србије. Правда је спора али достижна. Тако је и у овом случају. Показало се и законски колико је Михаиловић био велики родољуб, и патриота. Тиме је заслужио да у нашем граду трг или улица понесу његово име, рекао је Дамњановић и додао да је Михаиловић био један од најодликованијих српских официра са више од 20 одликовања.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa