Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Уксршњи рок маратон

“ЗВУК ЗНАК ЗРАК”

Поводом предстојећег Ускршњег “ЗВУК ЗНАК ЗРАК” рок маратона у Културном центру одржана је конференција за новинаре на којој је представљен програм дводневног фестивала. У оквиру новог, редизајнираног рок маратона наступиће осам бендова. Идеја је да се кроз процес брендирања створи модеран фестивал, који ће окупљати алтернативне и младе рок бендове.
- Један од најзначајнијих догађаја у Културном центру је свакако “Ускршњи рок маратон” и сада у мало другачијем облику. Од графичког дизајна преко програмске приче и оне која паралелно прати ону о нашем суграђанину Флеки, коме смо посветили доста догађаја протекле године . Надам се да ће овај нови рок маратон наићи на симпатије код публике. Ово је осамнаести по реду, а можда први и оснивачки у оквиру наше музичке делатности. Стандардно за време ускршњих празника, ове године 7. и 8. априла биће одржан рок фест. Две вечери са демо бендовима и два главна концерта. Надам се да ће то привући велики број младих, као и претходних година – истакла је директорка Културног центра, Соња Петровић Јагић.
Поред дугогодишње традиције, фестивал има потенцијал да се развија, расте и у будућнсти. Идеја је да се врати помало запостављен андерграунд дух Шапца, какав је поседовао Флека, коме је рок маратон посвећен.
- Ове године имаћемо прилику да пре фестивала погледамо документарни филм “Флека - Глас андергаунда”, који је део пројекта “Звук знак зрак” и посвећен је Миомиру Грујућу Флеки, култној личности осамдесетих година 20. века. Музички део фестивала такође је посвећен њему. Првог дана фестивала, седмог априла, наступа бенд “ЛОВЕ ХУНТЕРС”, који слави 30 година постојања и биће изненађења, како у музичком, тако и у визелном смислу. Исте вечери као предгрупу видећемо “Цроссроад”, а наступиће и “Порт 808”, “Маре Марини & Ретровизор”, као и неколико младих шабачких демо бендова. Другог дана фестивала, осмог априла наступа бенд “ТРЕСЕ ЛУПА УДАРА”. Можда је боље да кажем Дисциплина кичме и Која, за неке препознатљивије име. Имаћемо прилику да чујемо репертоар “Дисциплине кичме”, као и песме из култног филма “Како је пропао р’н’р”. Поред Које, другог дана на бини појавиће се: “Центипедес” из Лознице, “Пет минута славе” бенд који долази из Новог Сада и два шабачка бенда, “Спрж” и “Моон сессион”. Сви су добродошли, очекујемо добру атмосферу - навела је Катарина Јанковић Поповић,
Ускршњи “ЗВУК ЗНАК ЗРАК” рок маратон биће одржан 7. и 8. априла. Карте су у продаји и цена дневне износи 300 динара, док је комплет за обе фестивалске вечери 500 динара.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa