Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
Поносна картица
Подршка родитељима са троје или више деце

Поносна картица

Добијањем картице, родитељима се обезбеђују попусти у трговинским ланцима, попусти на услуге, коришћење спортских објеката, и попусти у свим оним привредним субјектима који се одлуче да се укључе у овај програм. Услова за право на добијање картице, осим да најмлађе дете има мање од 18 година, нема
Град Шабац и “Покрет за децу три плус”, започели су заједничку реализацију пројекта “Поносна картица”, намењену породицама које имају троје или више деце. Поводом акције конференција за штампу којој су присуствовали Божидар Катић, члан Градског већа и Снежана Живановић, координаторка пројекта, одржана је протекле седмице у Градској кући.
Добијањем картице, родитељима се обезбеђују попусти у трговинским ланцима, попусти на услуге, коришћење спортских објеката, и попусти у свим оним привредним субјектима који се одлуче да се укључе у овај програм. Услова за право на добијање картице, осим да најмлађе дете има мање од 18 година, према речима Снежане Живановић, нема.
- Позивам све мајке, али и очеве који су старатељи деце, да до 16. априла на јединственом шалтеру Градске управе, уз личну карту попуне Изјаву у којој ће навести имена и матичне бројеве деце и након тога добити картице које ће моћи да користе у свим градовима који су подржали овај пројекат – истакла је Снежана Живановић.
Свака мајка или отац, добиће уз картицу и летак на ком се налази списак попуста. Великим породицама требају и вулканизери, аутомеханичари, обућари и сајџије тако да ова акција није резервисана само за дечје играонице, продавнице дечје одеће, обућу и козметику.
-Оно што је искуство показало јер је већ неколико градова и општина у Србији са “Покретом три плус” ушло у реализацију пројекта, јесте да пројекат није лимитиран само на продавнице дечје гардеробе. Имамо јако добра искуства са стоматолозима, педијатрима, аутомеханичарима, вулканизерима и обућарима који су се укључили у акцију. Наравно, на нивоу целе Србије највећи степен одговорности показали су спортски клубови, дечје играонице и они који производе дечју гардеробу – истакао је Божидар Катић, и позвао све привредне субјекте да се укључе у акцију.
-Свим привредним субјектима у нашем граду бих поручио да се укључе у овај пројекат и да закључе уговоре са људима из ”Покрета три плус” који ће их контактирати у наредних десетак дана. На тај начин ћемо показати одговорност, озбиљност и подршку, али и доказати породицама са троје и више деце да не постоји разлог да буду дискриминисани, већ да постоје само разлози да се поносимо њима. Овде није само искључиво о новцу реч већ и о ставу који ми као друштво треба да покажемо овим породицама – истакао је Божидар Катић.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa