Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
Вртић за срећније детињство
ФОНДАЦИЈА “НОВАК ЂОКОВИЋ” И ГРАД ШАБАЦ

Вртић за срећније детињство

Споразумом о сарадњи који су потписали представници Фондације и Града Шапца, предвиђено је да се у наредном периоду, за потребе пројекта “Вртић за срећније детињство”, уради пренамена старог Дома здравља у Прњавору. Након потпуне реконструкције, опремања и адаптације, овај објекат ће моћи да прими до 150 малишана из овог, али и оближњих места
Протекле седмице у Градској кући, потписан је Споразум о сарадњи између Фондације Новак Ђоковић и Града Шапца. Споразумом ће бити дефинисан рад на пројекту “Вртић за срећније детињство” у оквиру ког ће Фондација Новак Ђоковић донирати 33,5 милиона динара за отварање првог вртића за смештај и образовање деце узраста од три до шест и по година у Прњавору.
Споразумом о сарадњи који су потписали представници Фондације и Града Шапца, предвиђено је да се у наредном периоду, за потребе пројекта “Вртић за срећније детињство”, уради пренамена старог Дома здравља. Након потпуне реконструкције, опремања и адаптације, овај објекат ће моћи да прими до 150 малишана из овог али и оближњих места.
Догађају су присуствовали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, директорка Предшколске установе Наше дете, Сандра Мићић и руководилац Одељења за имплементирање програма и пројекта Горана Џуџа Јаковљевић која је овом приликом истакла да је потписивање споразума круна дугогодишњег рада Градске управе, свих сектора у Шапцу и тима Фондације Новак Ђоковић.
- Фондација Новак Ђоковић, све своје напоре улаже у побољшање услова одрастања деце широм Србије. Донацијом коју упућујемо Граду Шапцу, обезбедићемо да се у насељу Прњавор отвори вртић за сву децу која тамо немају могућност да похађају предшколско образовање и развију свој пун потенцијал. Препознали смо велики значај овог пројекта за локалну заједницу и потрудићемо се да у најкраћем могућем року обезбедимо модеран и потпуно опремљен простор за малишане– истакла је Горана Џуџа Јаковљевић и додала да је специфичност овог вртића то што ће родитељима понудити неколико модела које могу искористити када упишу децу у вртић.
-Један модел биће полудневни и он се заснива на методологијама рада у предшколском образовању, а други модел биће целодневни што је нешто на шта смо навикли када је реч о уписивању деце у вртић. Такође, деца ће учити по најмодернијим школским програмима, а за васпитаче ће бити организоване редовне обуке и семинари како би унапредили своје знање – навела је Горана Џуџа Јаковљевић и захвалила се Предшколској установи “Наше дете” на енергији, стрпљењу и пожртвованости коју су имали за све њихове захтеве.
Директорка Шабачке предшколске установе ПУ “Наше дете”, Сандра Мићић, истакла је овом приликом да донација Фондације Новак Ђоковић представља велику подршку за породице и заједницу из Прњавора, али и околних села.
- Пројекат који реализујемо са Фондацицијом Новак Ђоковић од великог је значаја за нашу предшколску установу, не само што ћемо проширити обухват за 150 малишана на сеоском подручју, већ ћемо овим пројектом доказати да нам је подједнако стало да вртић буде доступан свима, да желимо да пружимо подједнако добре услове, како деци у граду, тако и деци на сеоском подручју. Оно што је специфично за овај пројекат јесте то што ћемо први пут на сеоском подручју имати и јаслене групе. Потписивањем уговора не стављамо тачку, него крећемо даље у конкретне радове – истакла је Сандра Мићић и додала да без подршке Градске управе до реализације овог пројекта не би тако брзо дошло.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се током потписивања уговора захвалио Фондацији Новак Ђоковић, истакавши да је то заиста диван гест.
- Хвала вам пуно на подршци коју дајете, не само Граду Шапцу него и свима којима је то потребно. Ми као Град имамо јасну политику и желимо да наши вртићи буду без листе чекања. Сваки родитељ који има мало дете има и могућност да га упише у вртић у којем су пристојни услови и где ће имати могућност да се социјализују и уче прве и најважније ствари у свом животу. Предшколска установа “Наше дете” и јесте таква установа. Честитам директорки, њеном тиму и свему што су урадили до сада. У исто време, ту је и реализација политике коју Град спроводи уназад неколико година, која ће довести до тога да деца у неким школама, захваљујући овој донацији почну да иду у једну смену - истакао је Небојша Зеленовић и додао да ће се једна смена прво десити у школи у Прњавору.
-Тамо ћемо сада имати нов капацитет где ће деца моћи да долазе у вртић и самим тим мислим да ће то бити добра ствар за тај крај. У Прњавору имаћемо с једне стране можда најбољи вртић у Шапцу, а са друге стране школу у једној смени где ће деца имати прилику да се на прави и најбољи могући начин образују – навео је Нејбојша Зеленовић и истакао да се нада да ће овај посао заједно брзо завршити, како би већ од септембра понудили деци најбољу могућу услугу у нашем граду.
Дан потписивања уговора је значајан како за ПУ “ Наше дете” и све малишане, тако и за Град Шабац који је од почетка био укључен у реализацију овог пројекта. Скупштина града је на време усвајала све оно што је морало да прође кроз скупштинску процедуру.
- Не сумњам да ћемо када је Фондација Новак Ђоковић у питању на крају имати сигурно један од најмодернијих вртића у Србији. Доста смо у протекле две године радили на папирологији да бисмо дошли до тога да можемо званично да кренемо у реализацију овог пројекта – истакао је Немања Пајић и изразио велику захвалност свима који су укључени у пројекат.
-Захваљујем се Фондацији Новак Ђоковић, Градској управи и Одељењу за друштвене делатности које је дало велику потпору за пројекат. Такође захвалност упућујем и ПУ “Наше дете” која је аплицирала и пријавила се за Конкурс, као и Дому здравља који је уступио своју зграду. Ово је изузетно значајно за наше најмлађе суграђане, али и за њихове родитеље – истакао је Немања Пајић.
Фондација Новак Ђоковић основана је 2007. године као организације која улаже у предшколско образовање у Србији, земљи у којој тек свако друго дете има приступ предшколском образовању. Рад Фондације темељи се на уверењу да се предшколским образовањем могу променити животи деце и целе заједнице. То се постиже стварањем најквалитетнијих програма и окружења за учење, у којима је прилику да се усавршава имало више од 600 васпитача и учитеља. НДФ је до сада реконструисала и изградила 18 вртића и помогла више од 100.000 деце. До сада је отворила 12 Школица живота у Дероњама, Јаловику, Доњем Товарнику, Љигу, Рашкој, Книћу, Мерошини, Краљеву, Владичином Хану, Лучанима и Шиду.
К.Јекић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa