Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
УХАПШЕНИ МАЛОЛЕТНИЦИ

ДРОГА НА ИНСТАГРАМУ

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против криминала, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала, идентификовали су и привели двојицу малолетника, старих 16 и 15 година, који се сумњиче да су извршили кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.
Постоје основи сумње да су њих двојица били администратори, односно направили, одржавали и уређивали Инстаграм профил „дрогасрбијааа“.
Наиме, након што је друштвена мрежа „Инстаграм“, на захев МУП-а, угасила први профил „дрогасрбија“, неколико дана касније се на истој друштвеној мрежи појавио нови профил са називом „дрогасрбијааа“.
На профилу „дрогасрбијааа“ пренет је мањи део фотографија и материјала са угашеног профила „дрогасрбија“, на којима се налазе недозвољене супстанце, чиме су приведени малолетници, како се сумња, наводили друге на уживање опојних дрога.
По налогу Тужилаштва за високотехнолошки криминал, против њих ће бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.
Да подсетимо, због истог кривичног дела раније су идентификована двојица малолетника, старих 17 година, који се сумњиче да су били администратори Инстаграм профила „дрогасрбија“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa