Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
ЗА ДОБРОТУ СВАКИ ДАН ЈЕ ДОБАР ДАН
ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ У КОЦЕЉЕВАЧКОМ ЦРВЕНОМ КРСТУ

ЗА ДОБРОТУ СВАКИ ДАН ЈЕ ДОБАР ДАН

Прошле среде у просторијама Црвеног крста у Коцељеви одржана је још једна успешна акција добровољног давања крви. Том приликом драгоцену течност дало је преко 40 давалаца од којих су готово половина жене. Коцељевачки Црвени крст је постигао изузетне резултате на пољу добровољног давалаштва и у више наврата завредио признање Црвеног крста Србије.
Поред тога, у овој организацији истичу да су поносни на реализацију програма Промоције хуманих вредности који има за циљ смањење насиља међу децом и младима, подстицањем уважавања културолошких разлика кроз развој позитивног васпитног окружења заснованог на интеркултуролошким вредностима.
–Циљну групу чине ученици узраста 8-14 година, а крајњи корисници су деца и млади који припадају мањинским групама у нашој земљи, са посебним нагласком на популацију ромске националне мањине и децу са сметњама у развоју. Програм се претежно спроводи у основним школама а обухват се проширује реализацијом додатних активности које се реализују у оквиру различитих јавних догађаја - рекао је секретар Црвеног крста Милан Глумац.
Програм обухвата седам тематских области почев од толеранције, ненасилне комуникације и решавања сукоба мирним путем, преко личног и културног идентитета и поштовања различитости, превазилажења дискриминације и стигматизације, до родне равноправности, дечјих права и превенције насиља путем електронских медија. Према речима секретара ове организације на овај начин се развија самопоуздање и кооперативност код деце и подстичу се на изношење свог мишљења и испољавања знања, талената и способности.
–Овај програм реализују млади волонтери Црвеног крста у сарадњи са просветним радницима који су заједно похађали одговарајући програм обуке. Методологија рада са ученицима заснива се на принципима вршњачке едукације која се изводи интерактивно у мањим групама уз помоћ едукативних материјала, приручника за едукаторе “Промоција хуманих вредности” и радне свеске за ученике “За доброту сваки дан је добар дан”- истакао је Глумац.

В.Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa