Инфо

17. март 2011.17. мар 2011.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

ПТИЦИ У ВЕЧНОМ ПУБЕРТЕТУ

У Великој сали у понедељак ученици ОШ „Мајур“ са професорком српског језика Слађаном Поповић приредили су поетско сценско вече посвећено песнику Мирославу Антићу, “птици у вечном пубертету“, под називом „Први танго“
Бивши и садашњи ученици ОШ „Мајур“ са својим наставницима играли су у понедељак увече свој први танго, певали о првој љубави и првом пољупцу, казивали досадне, чаробне, босоноге, дрхтаве, неповратне и шашаве песме у част песника који се родио управо на тај дан - четрнаести март далеке 1932. године.
За режију и сценарио побринула са Слађана Поповић, професор српског језика, док је за хор и музику са љубавном тематиком био задужен професор музичке културе Иван Остојић. Највећи број ученика били су седмаци јер се управо „Плави чуперак“ Мирослава Антића ради у седмом разреду. Њима су се придружили и ученици петог, шестог и осмог разреда.
- Ово је час посвећен „Плавом чуперку“ Мирослава Антића тако да смо колега, који предаје музичко, и ја дошли на идеју да направимо једно необично поетско вече, да уклопимо евергрин музику из осамдесетих и деведесетих и песме Мике Антића. Направили смо малтене целу позоришну представу ““ рекла је Слађана Поповић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa