Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
Дизајн корисничког искуства
СТАРТИТ ЦЕНТАР ШАБАЦ

Дизајн корисничког искуства

Предавање на тему УЏ Десигн меетуп, на ком је говорила Татјана Завађа, одржано је у првој недељи априла, у Стартит центру Шабац. Рођена Шапчанка, завршивши медицинску школу, уписала је мастер на Факултету архитектуре. Након праксе у Њујорку почела је да се бави Дизајном корисничког искуства. До пре месец дана, Татјана је радила у Београду у фирми Бyтеоут Софтњаре, а онда се преселила у Финску. Током посете Шапцу, искористила је прилику да заинтересованима на предавању приближи своју професију и да инструкције како се обучити за посао корисничког дизајнера.
-У Стартит центру Шабац, говорила сам о дизајнирању корисничког искуства. То не подразумева само дизајн и како апликације које данас користимо изгледају, него и како их доживљавамо, како их користимо, али и колико се осећамо глупо или паметно када их користимо. Уколико не знамо како да их правилно употребимо треба да знамо да то није наша грешка, већ оног ко их је осмислио. Током предавања покушала сам да опишем шта је мој посао, како се он учи и како се обучити за то без формалног образовања које код нас још увек није постало актуелно – истакла је Татјана Завађа и додала да је присуство предавањима у Стартит центру за младе изузетно корисно.
-Отварањем овог објекта, створила се и опција да млади не морају да иду у Београд у коме је раније било средиште дешавања. У данашње време не морамо само да студирамо професије које су студирали наши родитељи. Ово су нове професије које су модерне у целом свету и лепо је што у Шапцу имамо прилику да се упознамо са њима и да напредујемо у новим технологијама – навела је Татјана Завађа.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa