Инфо

17. март 2011.17. мар 2011.
ШАБАЧКИ МУЗЕЈ У ПАРИЗУ

НЕРАСКИДИВА ВЕЗА

Ауторском изложбом Бранислава Станковића “Мали ““ велики Париз“ шабачки Народни музеј недавно гостовао у српском Културном центру у Паризу
На иницијативу Министарства културе Републике Србије и Министарства иностраних послова, у Културном центру Србије у Паризу почетком марта приказана је изложба “Мали велики Париз“. Пројекат директора Народног музеја у Шапцу и историчара Бранислава Станковића, који кроз обиље документације, фотографија и разгледница говори о културно историјским везама нашег града са француском престоницом у првој половини прошлог века, по речима аутора,изазвао је велико интересовање Парижана.
-Ово гостовање нашег музеја у Француској није значајно само за саму институцију, већ је од користи за цео град. Изложба је била доста посећена. Многи Французи су после детаљнијег увида у поставку били изненађени богатством некадашњих веза Шапца са њиховом земљом. Бољем разумевању је допринела и чињеница да су легенде и каталог, поред српског били исписани и на француском језику ““ каже Станковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa