Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ

РАНИТИ СРЦЕ ШУМАДИЈЕ

Синоћ је у гостима, на Градском базену био Ниш, а већ за два дана Шапчане очекује гостовање некадашњем вицешампиону Европе. После проблема, “Раднички” се опоравио и поново планира борбу за регион
Распоред за ватерполисте “Шапца” до краја марта био је тежак, а сада је постао и згуснут, не губећи на тежини. Велика прослава успеха у Регионалној лиги мора сачекати крај домаће Супер лиге јер се утакмице нижу свака три дана. “Наис” је већ три пута био ривал “чивијашима”, увек би победу односио наш тим, а надамо се да је тако било и синоћ. Без обзира на коначан резултат, већ за викенд “Шабац” ће у Крагујевац са победничким амбицијама.
Домаћи “Раднички” имао је вртоглави успон од 2012. до 2015. године. Играли су у тој екипи асови попут Филиповића, Удовичића, Васковића, Бурића, Ћирића и других. Предвођени Дејаном Удовичићем освојили су Евро куп, наредне, 2014. стигли до финала Евролиге где су изгубили од Барселонете. Три пута узастопно су били вицешампиони Србије, освојили два Купа, но онда је уследио велики пад. Финансије су узроковале пад до Прве Б лиге, али и брз повратак махом уз играче из свог погона. Тренер Стевановић је остао уз клуб, брзо су се повратили, одмах били први у Првој А лиги и изборили се за Супер лигу. Сада имају један од најмлађих тимова Лиге, предводи их некадашњи центар Шапца Алекса Манић, а уз играче из домаће школе, ту су и интернационалци Шакенов и Дино.
Ово ће бити други званични меч Шапца и Крагујевчана. У четвртфиналу Купа, у Шапцу, домаћи су рутински славили и свакако су фаворити и за викенд. На почетку СЛ “Раднички” је поражен од “Партизана” 11:5, пред пуним трибинама, но много веће шансе је имао синоћ у Земуну. Табела пред вама је била важећа после првог кола.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa