Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
фото: Ј. И.

фото: Ј. И.

ГИМНАСТИЧКО ПРВЕНСТВО У ШАПЦУ

СПОРТ, ЗДРАВЉЕ, РАЗВОЈ

Школска гимнастика све популарнија у Србији. Прво такмичење после неколико година у Шапцу. Као базични спорт гимнастика изузетно важна за правилан развој
Иако један од три базична спорта и дисциплина која своје трајање мери готово миленијумима, гимнастика није у врху популарности у Србији. Ипак, из године у годину све већи број, претежно девојчица баш у “краљици дворанских спортова” види место да се покаже и докаже. Најбољи начин популаризације одувек су била такмичења на ширем нивоу од локала, те је и Првенство централне Србије у гимнастици у Шапцу, протеклог викенда, добар начин да овај олимпијски спорт стекне нове присталице и вежбаче.
- Публика у сали Гимназије је уживала у тзв. Ц програму, односно борби у дисциплинама школске гимнастике, оне која је истовремено база правилног развоја деце, али и почетни степеник у напретку ка врхунском спорту. Интересовања има у оба шабачка клуба, но такмичења попут овог су прилика да видимо где смо у односу на друге градове – истакла је Милена Спасојевић, професор Шабачке гимназије и тренер у ГК “Ками” Шабац.
Уз два шабачка клуба “Ками” и “Слободу”, представило се још девет клубова из: Београда, Пожаревца, Крагујевца, Смедерева и Севојна. Укупно 169 такмичарки. Победа је процес, али већ је тријумфовао свако ко одабере спорт, истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
-Одабрати спорт је победа, квалификовати се на овакво такмичење још један тријумф, а посветити се свом развоју, здрављу, напретку, тријумф над тријумфима. Често организујемо многе спортске догађаје, гимнастику нисмо дуго, но верујем да сада отварамо и низ надметања и у овом сјајном спорту у нашем граду. Раде два клуба у Шапцу, надам се да ће се, најпре, још више девојчица заинтересовати за гимнастику, а онда ће и успеси доћи. Поносан сам што паралелно, као Град, подржавамо и развијамо и врхунски, али и масовни, школски спорт, те заиста можемо бити пример другима у Србији – нагласио је Пајић.
Скуп више фактора гимнастику лагано враћа међу најпопуларније спортове дама код нас.
-Свака демонстрација је спој спретности, умећа и грациозности у којима превазилазимо себе сваки тренинг. То је мене одвело на први тренинг, а верујем и многе моје другарице – истиче учесница из Пожаревца.
На четири вежбалишта борбу су водиле такмичарке у четири узраста: Од првог до четвртог разреда основних школа; пети и шести разред; седми и осми разред и средњошколке. Најбоље су биле екипе “Београда” и “ДИФ”, а екипну титулу међу средњим школама заслужила је шабачка “Слобода”. ГК “Ками” четврти екипно код старијих основки.


Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa