Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
ШАМПИОНСКИ ХОД
ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО ОФК „ШАБАЦ“

ШАМПИОНСКИ ХОД

Континуитет успеха млађих категорија ОФК „Шабац“ настављен у четири узраста. Освојене једна златна, две сребрне и једна бронзана медаља на републичком нивоу. Спорт трасира пут ка победама, али и изграђује здраве личности, истакао Небојша Зеленовић
Једнима се још број година пише једноцифреним бројем, а други су тек закорачили у другу деценију живота, но већ сада имају осигуран шампионски епитет у биографији. Четири генерације Омладинског фудбалског клуба „Шабац“ учинило је нешто што није нико у последњих 18 година, колико траје „Мини Макси лига“, такмичење најмлађих у „најважнијој споредној ствари на свету“, истиче тренер Јане Гаваловски.
-Почели смо сезону на нивоу Округа где је учествовало 72 екипе. У четири категорије смо освојили прва места. Наредни ниво било је надметање за најбоље екипе региона Западне Србије, а ту је три генерације било прво, једна друга. Све четири су обезбедиле место на државној завршници. Пуних 18 генерација је прошло престижним такмичењем као што је „Мини Макси лига“, а ми смо први који су имали четири категорије у финалима. Дечаци 2009. су освојили титулу, 2006. и 2007. били су други у својим категоријама, а генерација 2010. освојила је бронзу. Поносни смо на њих и још више мотивисани да доминацију наставимо и у наредним годинама – рекао је Гаваловски.
Чувар мреже шампиона Матеја Скорић добио је од својих другара и песму коју су присутни на пријему „офковаца“ у Градској кући, могли чути, но он истиче колектив као основ победе.
-Није било лако ни на почетку, није ни у Јагодини, на државном финалу, али смо успели држећи се заједно и слушајући нашег тренера, све што нам је говорио. Веровали смо да можемо, били дисциплиновани и тако смо успели да победимо и будемо прваци. Победили смо најбоље екипе из свих градова, а ми смо најбољи од најбољих – сматра Скорић.
Шабац је навикао на спортске успехе, победе најстаријих прате велика достигнућа млађих што је гарант да ћемо се још дуго радовати, али значај спорта није само у резултатима, уверен је градоначелник Небојша Зеленовић, домаћин пријема.
-ОФК „Шабац“ бележио је континуитет успеха, није ово прва година када славе. Надам се да ће ови дечаци донети нашем граду фудбалске титуле у годинама које следе, да ће играти и за репрезентацију, али значај спорта у њиховим годинама није само видљив у победама. Кроз спорт и тренинг они се развијају као људи, постају комплетне личности. Неће сви бити врхунски фудбалери, али трудом и залагањем какво демонстрирају данас на терену, могу постати сјајни инжењери, правници, лекари, уметници, било шта и то је најважније. Обавеза града је да их подржи, да створи услове да се најмлађи баве спортом и то је високо на листи наших приоритета – наглашава Небојша Зеленовић.

Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa